Hlavní obsah

Wigan hostí Liverpool

Liverpool spolu s vedoucím celkem Premier League Arsenalem ještě neprohrál, aktuálně je ale čtvrtý, když na Gunners ztrácí čtyři body. O tři se dnes popere ve Wiganu, kterému se za dva roky od postupu do nejvyšší soutěže ještě nepodařilo porazit žádný celek z "velké čtyřky".

Článek

Svěřencům kouče Chrise Hutchingse nevyšel příliš úvodní zápas v Evetonu, kde prohráli 1:2. Ve dvou následujících utkáních však Latics získali 6 důležitých bodů za domácí výhry proti Middlesbrough a Sunderlandu. V 6. kole Wigan doma prohrával s Fulhamem, ale deset minut před koncem srovnal z penalty na konečných 1:1 Jason Koumas. Minulý týden nestačili domácí na Reading, jehož vítězství 2:1 zařídil až v 90. minutě Harper.

„Určitě jsme si zasloužili minimálně bod, možná všechny tři. Ve druhé půli jsme si vypracovali šance a byli jsme lepším týmem, ale bohužel jsme je neproměnili a soupeř v poslední minutě rozhodl,“ dodal kouč Hutchings.

Právě proti Readingu se domácím zranili hned tři hráči – záložník Kevin Kilbane a obránci Paul Scharner s Andreasem Granqvistem, jejichž zranění však nejsou příliš vážná a domácí trenér věří, že budou k dispozici. Krajní záložník Luis Antonio Valencia se zotavil po operaci kolene, ale v základní sestavě by se ještě objevit neměl. Bývalý útočník Liverpoolu Emile Heskey stále lečí poraněný nárt, a tak si opět nezahraje.

Hosté v úvodních čtyřech zápasech sezony ztratili body pouze jednou za remízu 1:1 s Chelsea. Po šestigólovém přídělu do sítě Derby to ale vypadá, že útočníci Reds ztratili mušku – v Portsmouthu i doma s Birminghamem Liverpool pouze remizoval 0:0.

„Mám čtyři útočníky, nakonec hráli všichni. Cítil jsem, že Voronin a Kuyt jsou hráči, které bychom proti zformované obraně potřebovali. Výsledek je pro mě zklamáním,“ dodal po překvapivé remíze s Birminghamem kouč Benitez.

Náladu si Reds spravili ve třetím kole Curling Cupu, když zvítězili 4:2 v Readingu. Skvělý výkon předvedl Fernando Torres, který vsítil hattrick. V posledních dvou ligových střetnutích začínal španělský talent pouze na lavičce a dnes by jistě rád nastoupil v základní jedenáctce po boku Andreje Voronina.

„Nejsem hlupák a vím, že když se útočníkovi daří, tak by měl hrát. Nechci však ale říci, že Torres určitě nastoupí, protože Kuyt i Crouch hrají rovněž ve slušné formě,“ říká Rafael Benitez.

Obránce Daniela Aggera a záložníka Alonsa stále trápí zranění chodidla, a tak jejich místa zaujmou Sami Hyypia a Javier Mascherano. Ze zranění se navíc zotavil Jermain Pennant.

Na výhru domácího Wiganu vypsala sázková kancelář bwin kurs 5.40. Bookmakeři favorizují Liverpool s kursem na výhru 1.60. Pokud si myslíte, že hosté remizují potřetí za sebou, je tu pro vás kurs 3.45.

Reklama