Hlavní obsah

Potvrdí Liberec zlepšení v Olomouci?

Velmi úspěšné kolo mají za sebou v Gambrinus lize dva soupeři, kteří se dnes utkají v Olomouci. Domácí si minulý víkend přivezli tři body z Ostravy a Liberec si doma proti Plzni připsal první letošní vítězství. Kdo z nich potěší své fanoušky dnes?

Článek

Ani jednomu z týmů se přitom zatím příliš nedařilo. Olomouc sice trpělivě sbírala body, porazit ale dokázala jen Mladou Boleslav a jinak na svém hřišti dokázala s Mostem a Brnem jen remizovat. Po šesti kolech tak měli stejný počet bodů a vstřelené pouhé čtyři góly a čekal je těžký zápas na Bazalech s Baníkem Ostrava, který do té doby neprohrál. Olomouc ale dokázala domácí zaskočit a po gólu Hartiga ze 13. minuty se ujala vedení, které už nepustila. "Odhodlání na hráčích bylo znát už v kabině. Bylo vidět, že nemají ze soupeře respekt, že se nebojí," chválil své hráče po utkání spokojený trenér Pulpit. "Sportovně musím uznat, že ve druhém poločase jsme se dostali pod tlak soupeře. Baník je kvalitní mužstvo, chce hrát poháry. Nám se, stejně jako na Spartě, povedl první poločas, kde jsme měli proměnit i tu druhou stoprocentní šanci. Zápas by byl pro nás daleko klidnější," dodal kouč, jeho mužstvo tak přerušilo dlouhou sérii dvaceti zápasů na hřištích soupeřů bez vítězství. A v podobný výkon doufá Pulpit i dnes: "Jestli chceme, aby ta naše výhra z Ostravy měla nějakou cenu, musíme porazit i Liberec," tvrdí trenér Hanáků.

Úplně jiné plány mají ale hosté, kteří si minulý víkend alespoň částečně spravili pošramocenou reputaci. Tým, jehož problémy začaly už před sezonou, kdy vypadl v Poháru Intertoto s kazašským mužstvem Tobol Kostanaj, se totiž zatím ohromně trápil. Liberec v prvních šesti kolech přicházel o body doma i venku, před svým publikem si neporadil s Bohemians a dokonce prohrál se Zlínem, a venku poprvé bodoval až v polovině září na hřišti Viktorie Žižkov. Před týdnem už se ale fanoušci Severočechů dočkali: lepšící se formu Slovanu odnesla Plzeň, kterou Liberec zaslouženě porazil 2:0. "Musím říct, že z nás ta deka spadla už po minulé remíze na Žižkově, i když výkon tam nebyl úplně ideální. V naší situaci byl pro nás ten bod hodně," popsal situaci v klubu po vítězném utkání Jan Nezmar. "Strašně se zlepšila nálada v kabině a ty tréninky v týdnu byly úplně o něčem jiném. A to se přeneslo i do zápasu s Plzní. V poločase bylo znát, že si všichni věříme, že ten zápas zvládneme,“ dodal střelec druhého gólu. A podobně jako Olomouc, i trenér Zach a jeho svěřenci chtějí na vydařený zápas navázat ziskem dalších tří bodů. Samozřejmě věřím tomu, že v Olomouci uspějeme, to je jasné. Ale kdyby se to nepovedlo, myslím si, že to té mizérie už nespadneme. Už víme, že umíme vyhrávat, na Žižkově jsme si dokázali, že umíme vozit body i z venku. O tu vzestupnou tendenci už se bát nemusíme," prohlásil Zach, jehož hráči stihli ještě v týdnu porazit v poháru divizní Rýmařov 4:0.

Dosavadní výsledky mluví spíše pro Olomouc, lepšící se Liberec ale bookmakeři nepodceňují. Utkání je proto podle nich poměrně vyrovnané: o něco větší šanci dávají domácím, na které vypsali kurs 2.45, na remízu a výhru hostů je potom shodný kurs 2.85.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články