Hlavní obsah

Oslabená Barcelona míří do Levante

Ani 180 minut hry na stadionech soupeřů nestačilo hráčům slavné Barcelony, aby v lize vstřelili gól. Dnes se to ale může snadno změnit. Katalánský velkoklub totiž zavítá na hřiště posledního Levante.

Článek

Fanoušci Barcelony jsou nároční a od svého klubu čekají jenom dobré výsledky. Na Nou Campu, domácím stánku trenéra Rijkaarda a jeho hráčů, se letos Barceloně daří výtečně. V nové sezoně tu odehrála tři zápasy a vedle Bilbaa a Zaragozy dokázala na své půdě porazit i silnou Sevillu. V Lize mistrů si na Nou Campu potom připsala ještě vítězství 3:0 nad nebezpečným Lyonem. Venku ale Rijkaardovi svěřenci zatím tápou. Hned v prvním kole zavítali na půdu Santanderu, kde nedokázali vstřelit gól a jen remizovali 0:0 a stejný výsledek se zrodil i před dvěma týdny v Osasuně. Právě tyto zápasy stály Barcelonu lepší umístění; v nahušťěné špici tabulky jsou Katalánci na čtvrtém místě s dvoubodovou ztrátou na Real Madrid. Tři výhry v řadě ale zvedli už tak dost vysoké sebevědomí hráčů Barcelony. "S dobrými výsledky roste sebejistota. Už nás tolik nekritizují a v posledních zápasech jsme se dokázali psychicky připravit a zvládnout je," tvrdí záložník Xavi. "Teď nesmíme ubrat plyn. Je pro nás důležité přidat další tři body v sobotu," dodává hráč, jehož mužstvo vyrazilo do Levante oslaben. Do týmu se sice vrací kapitán Carles Puyol po tříměsíční vynucené pauze, chybět ovšem bude další obránce, Mexičan Marquez, v utkání se Zaragozou se zranil i Gianluca Zambrotta a v útoku znovu oslabí Barcelonu absence Ronaldinha.

Ofenziva hostů, v níž by se mohl konečně chytnout Thierry Henry a v níž se daří Messimu i Iniestovi, ale i tak budí respekt. A jestli chce Barcelona tři body, těžko si mohla přát lepšího soupeře, než Levante. Domácí tým totiž v pěti dosavadních zápasech dokázal bodovat jen jednou, když doma uhrál remízu s mužstvem Murcie 0:0. Na Mallorce předtím prohrál 0:3 a následně prohrál 1:2 v Santanderu, 1:2 doma s Bilbaem a před několika dny 1:4 v Osasuně. Trenér Abel Resino tak určitě nemá lehké spaní: poslední tým tabulky hraje příští týden v Zaragoze, které se zatím doma daří, a týden nato narazí na Sevillu. Ovšem nyní ji čeká nejtěžší soupeř, který má po dvou bezgólových utkání velkou motivaci. "Budeme hrát s nejlepším týmem světa, ale i oni mají špatné dny," doufá Resino, který se jména soupeře neleká. "Sezona se pro nás zatím nevyvíjí dobře, ale odehrálo se jen pár zápasů. Jediná věc, s níž budu nyní spokojen, je vítězství, a to je proti Barceloně naším cílem," dodává kouč domácích, který dnes bude moci znovu počítat s uzdraveným brazilským obráncem Alvarem.

Vůbe zvítězit je jedna věc, proti tak silnému soupeři je ale Levante pochopitelně outsiderem. Věříte, že domácí využijí horší formy Barcelony v zápasech hraných venku a uhrají alespoň bod? Pak si vsaďte na neprohru Levante s kursem rovných 3.00. Jestli ale podle vás favorit neklopýtne, můžete si vsadit na Barcelonu v kursu 1.30.

Reklama