Hlavní obsah

Hantuchová bude bojovat o třetí titul kariéry

Na jedničku si prozatím vede v Lucemburku Daniela Hantuchová. Slovenská hráčka číslo jedna si dnes zahraje dokonce finále, ve kterém bude bojovat o titul s Anou Ivanovičovou.

Článek

Slovenka startuje v hlavní metropoli nejmenšího státu Beneluxu jako čtvrtá nasazená, což rozhodně svými výkony potvrzuje, když přehrála například Marion Bartoliovou nebo Patty Schnyderovou. Dnes ji čeká závěrečný zápas, ve kterém bude bojovat o třetí celkově, a druhý letošní titul. Rodačka z Popradu totiž nenašla přemožitelku v březnu na prestižním podniku v Indian Wells, když si druhý triumf v kariéře připsala po dlouhých pěti letech.

V dosavadním zbytku sezony hrála sice dobrý tenis, ale podobný úspěch si rozhodně nepřipsala. Na Roland Garros vypadla ve 3. kole s Medinou Garriguesovou, ve Wimbledonu o zápas dále se Serenou Williamsovou. V červnu si ale zahrála semifinále v s-Hertogenbosch, kde ji porazila Ana Ivanovičová. Stejného výsledku dosáhla o měsíc později ve Stanfordu, tam byla krátká na Anu Čakvetadzeovou, přesto se dostala na 10. místo žebříčku.

Los Angeles, New Haven ani US Open ji nevyšlo. Chuť si však rozhodně spravila před 14 dny, kdy postoupila dokonce do finále v Bali. Daleko byla i minulý týden v Kolkatě, kde vypadla až v semifinále s Rusku Kirilenkovou.

Tento týden tomu není jinak, když Hantuchové stojí v cestě za titulem už pouze Ana Ivanovičová, se kterou se letos utkala poprvé a prozatím naposledy v kariéře na trávě v Hertogenbosch a dokázala ji porazit. Teprve devatenáctiletá Srbka však bude jistě velmi tvrdý oříšek. I přes svůj věk je totiž momentálně šestou hráčkou světa a to právem.

Celkově letos Ivanovičová odehrála 58 zápasů, což je jistě velká porce, ale není se čemu divit, když se vyhrává, tak zápasy naskakují rychleji - proher má letos pouze 14. Díky tomu získala už dva turnajové tituly; přemožitelku nenašla nejdříve v Berlíně a nedávno také v Los Angeles. Blízko dalším byla na French Open, ale také v Tokyu, kde rovněž prohrála až ve finále.

Myslíte si, že dnes Hantuchová potvrdí svou formu z poslední doby? Pak využijte sázky na Slovenku, kterou bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 3.21. Ana Ivanovičová letos patří ke špičce ženského tenisu, což dokládá i kurs 1.25, s kterým si na ni můžete vsadit.

Reklama