Hlavní obsah

Vrátí se dnes Teplice do čela tabulky?

Ještě v pátek vedly Teplice díky lepšímu skóre tabulku Gambrinus ligy. Slavia ale v pátek uštědřila debakl 7:1 Zlínu a výrazně si tak zlepšila poměr branek. Chtějí-li se dnes Severočeši vrátit do čela, pak musí porazit Plzeň nejméně o čtyři branky.

Článek

Žlutomodří vstoupili do nové sezony velmi dobře, když ani v tak úspěšný start nedoufali. „Před začátkem sezony jsme takové výsledky nečekali,“ konstatoval před 14 dny Petr Rada, když jeho mužstvo doma porazilo pražskou Spartu. Od té doby se týmu ale nedaří. Severočeši nejdříve remizovali 2:2 v Brně, což se jistě nedá považovat za velký neúspěch, ale před týdnem prohráli ve Zlíně. Chuť si Radovi svěřenci nespravili ani v uplynulém týdnu, kdy prohráli s HFK Olomouc a vypadli tak z Poháru ČMFS.

Dnes tak mají rozhodně co napravovat. „Chci věřit, že si z toho mužstvo vezme ponaučení a předvede výkon, jaký nás zdobil při úspěšné předchozí šňůře,“ konstatoval kouč Teplic, který dnes bude postrádat Saboua, Ryšku, Koukala a Koláře.

Plzeň je na tom sice v tabulce hůře než Teplice, přesto zažívá rozhodně podařený start do sezony. Stejně jako domácím se jí ale v poslední době moc nedaří, když nejdříve prohrála v Ostravě, následně jen remizovala se Zlínem a před týdnem prohrála v Liberci. V posledních třech kolech inkasovala pět branek, v předchozích čtyřech pouze jednu.

Dnes se však hosté budou chtít rozhodně vrátit ke kvalitní obraně, která jim přinášela ovoce. „Teplice mají vynikající standardní situace a výborný přechod do útoku, k čemuž mají vhodné krajní záložníky Verbíře a Gašparíka a střelecky disponované útočníky,“ pěl slova chvály na soupeře trenér Plzně. „Máme respekt, ale ne strach,“ dodal Stanislav Levý, který bude postrádat zraněného stopera Müllera, nejistý je navíc start Zakopala.

Oba loňské souboje těchto celků skončily překvapivě vítězstvím Plzně, bude tomu tak i letos? Jste-li toho názoru, pak si vsaďte na remízu u společnosti bwin s kursem 4.75. Myslíte si, že zápas skončí naopak vítězstvím domácích, pak je pro vás kurs 1.65. Věříte-li však v remízu, pak si vsaďte právě na ni za kurs 3.40.

Reklama