Hlavní obsah

Londýn čeká druhý zápas pacifické divize

Severoamerická National Hockey League se po několika letech vypravila mimo USA a Kanadu. Úvodní soutěžní dvojzápas se odehrává v anglickém Londýně. Zámořská NHL se tak svým způsobem též připojila ke stoletému výročí vzniku Mezinárodní federace ledního hokeje. Dnes bude v zápisu utkání figurovat jako domácí tým Anaheim, který „hostí“ Los Angeles.

Článek

Kačeři si před minulou sezónou odpárali z názvu přídomek mocní a vzápětí vyhráli Stanley Cup. V letní přestávce bylo hlavní snahou udržet pokud možno tým pohromadě. Kapitán S. Niedermayer a nejlepší ligový střelec v přesilovkách Selänne se rozhodli pro konec kariéry. Spekulace o možné změně názoru alespoň u jednoho z nich neberou konce, ale Anaheim se rozhodl nic neponechat náhodě. Do obrany angažoval Schneidera a útok přišel vyztužit Bertuzzi. První jmenovaný je však zraněný a druhý vloni odehrál v play off více zápasů než v dlouhodobé části sezóny. Anaheim se ještě musel rozloučit s útočníkem Pennerem a má nového kapitána v obránci Prongerovi. Branku dnes „domácího“ týmu bude nejspíše znovu hájit Bryzgalov, protože Giguere po operaci zahájí sezónu zřejmě až na severoamerickém kontinentu.

Los Angeles neprožívá dobré časy. V obou sezónách následujících po roční výluce patřilo v lize k nejčastěji inkasujícím týmům. Různé změny ovšem tým postihly v létě na všech postech. Jejich důsledkem je vznik malé slovenské kolonie, protože před dlouholetým pilířem obrany Višňovským se budou moci nově objevovat v útoku Handzuš a Nagy. Výrazně však bylo potřeba posílit především obranu. Ke kapitánovi Blakeovi a českému loňskému navrátilci Modrému přibyli další již ostřílení hráči Stuart a Preissing a na první velkou sezónu se těšící Johnson. Na dalšího zkušeného harcovníka Klemma tudíž zatím ani v prvním týmu místo nezbylo. Podobně dopadl i brankář Cloutier. O místo brankářské jedničky se tudíž perou vloni na farmě úspěšný LaBarbera, nově angažovaný Aubin a mladík Bernier.

Devatenáctiletý novic dostal příležitost hned v prvním zápase sezóny a uspěl, když obdržel jediný gól. Bookmakeři bwin očekávají, že vítěz minulé sezóny dnes soupeřův bodový zisk vyrovná. Na vítězství Anaheimu vypsali kurs 2,1 . Los Angeles vyhráli v polovině týdne turnaj v Salzburgu a rádi by se jistě přes Atlantik a celé USA vraceli s bodovým náskokem před divizním sokem. Na druhou výhru v normální hrací době dnes „hostujícího“ celku v řadě si lze vsadit v kursu 2,65 .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články