Hlavní obsah

Turín uvidí městské derby

Eurotip.cz

Bez jediné výhry zůstávají v nejvyšší italské soutěži fotbalisté turínského AC. Trenér Novellino, kterého tým angažoval v létě, by se vítězství rád dočkal dnes. Jeho tým ovšem čeká velmi těžký soupeř - v derby se AC utká s Juventusem.

Článek

Je pravda, že si AC Turín dosud nepřipsal žádné vítězství, ještě na začátku tohoto týdne ale také ani jednou nekapituloval. Ke kuriózní situaci došlo díky čtyřem remízám v řadě, které Novellinův tým uhrál. Nerozhodné výsledky ze stadionu římského Lazia a Palerma určitě může považovat za úspěch, při domácích remízy s Regginou a Sienou ale ztratil body, které by mu mohly chybět. První prohra přišla v posledním kole, když ve středu prohrál Turín na hřišti Parmy 0:2. Se čtyřmi body tak Novellinovi svěřenci zůstávají na 16. místě, pouhé dva body před posledním Livornem, a mohou jen vzpomínat na poslední vítězství, kterého dosáhli před více než měsícem v poháru proti Rimini. Pro trenéra je to o to horší, že trápení svých svěřenců může sledovat jen jako divák: kvůli trestu chyběl na lavičce už proti Parmě a koučovat hráče nesmí ani dnes, kdy mu navíc budou chybět zranění Franceschini, Lazetic, Vailatti, Stellone a Di Loreto.

To dnešní soupeř AC je na tom mnohem lépe. Slavný Juventus po roce stráveném v Serii B vtrhl do nové sezony jako uragán a přestože už stihl klopýtnout doma s Udinese, v tabulce se může po dnešním zápase vyšvihnout na druhé místo. Dokázal si totiž poradit se slabšími soupeři z Livorna, Cagliari a Regginy a před týdnem sebral dva body tehdy vedoucímu AS Řím. Ačkoli by se Stará dáma určitě ráda prala v evropských pohárech, které jí byly v nižší soutěži odepřeny, jednu nespornou výhodu to má - může se plně soustředit na ligu. A se sérií zranění, která hráče Juventusu trápí, by bylo těžké válčit na dvou frontách. Trenéru Ranierimu chybí několik hráčů základní jedenáctky: mimo hru jsou zranění Camoranesi, Iaquinta, Andrade, Boumsong a Marchionni a kvůli trestu nesmí nastoupit ani Zebina. Dobrou zprávou ovšem je zdravotní stav vynikajícího brankáře Buffona; ten sice proti Reggině utrpěl menší zranění, v dnešním derby by ale neměl chybět.

Podle očekávání je favoritem ostře sledovaného utkání Juventus, na který bookmakeři vypsali kurs 1.65. Myslíte si, že se AC vyhecuje a dnes uhraje alespoň bod? Pak si vsaďte na jeho neprohru, kurs je 2.01.

Reklama