Hlavní obsah

Baník čeká těžký zápas na Žižkově

Viktoria Žižkov prohrála naposledy v srpnu se Spartou a od té doby si připsala tři body za stejný počet remíz. Dnes ale jistě bude chtít konečně vyhrát, což se ji prozatím povedlo pouze v úvodním kole s Boleslaví.

Článek

Potvrdit tato slova nebude rozhodně jednoduché, jelikož do Prahy přijede Baník Ostrava, který má v letošní sezoně ty největší ambice. Přesto si Viktorka věří i proto, že v uplynulém týdnu vyhrála alespoň v Poháru ČMFS. Povedlo se jí to v Náchodě, když se zaskvěl především Petr Švancara, jenž vstřelil třetiligovému soupeři hattrick a výrazně se tak podílel na vítězství 4:1.

Dnes ale čeká Žižkov ligová soutěž, což bude jiná káva. Pikantní bude dnešní zápas rozhodně pro obránce Pavla Bestu, který dlouhá léta působil právě v Ostravě. „Veškeré vzpomínky na působení v Baníku Ostrava jsou jen dobré. Je to klub, kde jsem se fotbal hrát naučil. Působil jsem zde od dětství celkem osmnáct let a zároveň zde vyhrál titul i Pohár ČMFS. Na to se nadá zapomenout, je to krásná etapa fotbalové kariéry,“ konstatovala nynější opora Žižkova.

Baník dnes přijede do Prahy letos už potřetí. Úvodní zápas v hlavní české metropoli totiž sehráli svěřenci Karla Večeři V ďolíčku, kde si díky vítězství 2:0 připsali do tabulky první tři body. Před 14 dny si připsali další dobrý výsledek, když uhráli bezbrankovou remízu na Strahově se Slávií. Ta by jim dnes jistě nestačila, na Žižkově chtějí Baníkovci bodovat naplno i proto, že před týdnem doma překvapivě podlehli Olomouci.

„První den po domácí porážce z toho kluci byli hodně smutní, a tak jsme jim museli zdůraznit, že se nic neděje a jedeme dál. Teď už byla atmosféra na trénincích dobrá, všichni je odmakali, a tak věřím v úspěšný výsledek,“ konstatoval nový trenér Baníku Karel Kula, který zaskakuje za Karla Večeřu, jenž se musel podrobit operaci kolena. Kromě něho budou mužstvu stále scházet zranění hráči Lukeš, Bolf, Tomašák a Neuwirth.

Dnešní utkání nemá podle bookmakerů bwin výrazného favorita. O něco více věří experti světové jedničky hostům, na které vypsali kurs 2.40. Myslíte si, že Viktorka dnes konečně v lize zase zvítězí? Potom si vsaďte s kursem 2.95. Na remízu si můžete vsadit s kursem 2.80.

Reklama