Hlavní obsah

Soutěžící dnes nejvíc věří Helsinkám

Tým Kalpa Kuopio zatím hraje ve finské hokejové lize roli otloukánka, proti kterému se každý soupeř vytáhne. Podle účastníků soutěže na Eurotip.cz by se na tom nemělo nic změnit ani dnes, kdy se v Helsinkách utká s domácí IFK.

Foto: Eurotip.cz

Soutěž na Eurotip.cz

Článek

Zatím jediný úspěch v této sezoně si Kuopio připsalo na vlastním ledě proti Ilves Tampere. Dalších sedm zápasů prohrálo, včetně tří odehraných venku. Ani IFK Helsinky se nijak zvlášť nedaří, po třech remízách v řadě prohrály v Jyväskylä a naposledy dokonce doma nestačily na mužstvo Lukko Rauma. Proti slabému soupeři, kterého loni doma porazily 7:0 a 3:2 jsou ale favoritem s kursem 1.33. Nízký kurs neodradil 116 soutěžících, kteří si vsadili jedničku; dalších pět lidí jistilo výhru domácích remízou, v to, že hosté uhrají alespoň remízu, nevěří nikdo.

Domácí tým je podle většiny sázkařů favoritem také v duelu anglické Premier League Tottenham - Aston Villa. Tottenhamu se doma zatím nedaří: v polovině srpna sice na svém stadionu rozdrtil Derby 4:0, hosté jsou ale zdaleka nejhorším týmem na cizích hřištích. S Evertonem prohráli Londýňané kolo předtím 1:3 a před dvěma týdny nestačili v derby ani na Arsenal, jemuž podlehli také 1:3. V posledním kole ale uhráli bod v Boltonu, což by je před dnešním utkáním mohlo povzbudit. Hosté jsou silní především na své půdě, kde už dokázali porazit Chelsea, Fulham a před týdnem i Everton. Venku zatím tak nebezpeční nejsou, a zřejmě i proto dnes většina účastníků soutěže věří domácím: 62 si jich vsadilo čistou jedničku s kursem 1.90, 42 se jich spokojilo s nižším kursem na neprohru Tottenhamu, devět lidí tipuje remízu s kursem 3.10 a dvojku si nevsadil nikdo.

Mezi nejtipovanější pondělní zápasy se dokázal vklínit také jeden basketbalový. Na mistrovství Evropy žen se dnes Rusko utká s Běloruskem. Až do soboty postupovaly Rusky turnajem bez větších problémů: poradily si s domácí Itálií, Francií a Řekyně rozdrtily 86-47. V sobotu je ale Srbky dokázaly ubránit a díky skvělému výkon Dabovičové v poslední čtvrtině a jejímu koši tři vteřiny před koncem zvítězily 67-65. Rusky tak mají co napravovat, jenže to mají i jejich dnešní soupeřky - Bělorusko sice dokázalo rozdrtit Chorvatsko 92-66 a nad Srbskem zvítězilo jasně 79-53, úvodní zápas se Španělskem ale nezvládlo, stejně jako sobotní utkání s Francií - s ní prohrály Bělorusky 60-72. Podle bookmakerů jsou jasnými favoritkami Rusky, na něž vypsali nízký kurs 1.12. Ani ten ale neodradil 92 soutěžících, aby si ho přidalo na tiket, zatímco vysoký kurs 6.20 na Bělorusky nenalákal nikoho.

: Jediný zápas z pětice nejsázenějších, u kterého není jasný favorit, je souboj Gambrinus ligy Žižkov - Ostrava. Hosté minulý týden - podobně jako Teplice, Slavia i Sparta - klopýtli, když na Bazalech prohráli s Olomoucí. Díky dobrým předchozím zápasům se ale i před dnešní dohrávkou drží na čtvrtém místě a dnes budou mít možnost přeskočit třetí Spartu. To by si ale museli poradit s houževnatou Viktorií Žižkov, která po sérii proher uhrála tři remízy v řadě, s Bohemians, Libercem a Českými Budějovicemi. Na svém stadionu Žižkov na svou první letošní výhru stále čeká a podle soutěžících by se jí dnes spíše neměl dočkat: nejvíc lidí, 44, si vsadilo neprohru hostů s kursem 1.29, 25 soutěžících si vsadilo čistou dvojku, 11 lidí tipuje remízu a jen dva věří v jedničku s kursem rovných 3.00.

Dnešní žebříček uzavírá utkání nejvyšší finské soutěže Honka Espoo - Jaro. Domácí táhli do minulého týdne vynikající šňůru sedmi zápasů bez prohry, kterou ukončila až porážka 0:1 na hřišti týmu Myllykoski. Dnes má Espoo možnost začít sérii novou proti soupeři, kterému se nijak zvlášť nedaří - Jakobstad v posledních šesti zápasech uhrál jen tři body za domácí výhru nad Turku a další bod přidal před týdnem díky remíze na hřišti Mariehamnu. V posledních třech vzájemných soubojích navíc Espoo vždy podlehl a stejný výsledek čekají soutěžící i dnes: 67 jich tipuje jedničku s kursem 1.52, 19 se jich spokojilo s nižším kursem na neprohru Espoo a jediný člověk si na tiket dal výhru hostů v kursu 5.80.

Reklama