Hlavní obsah

Dostane se Tottenham ze dna tabulky?

Eurotip.cz

Překvapivě prozatím velmi špatně si v nové ročníku Premier league vede Tottenham. Kohouti prozatím vyhráli pouze s Derby County a jen díky skóre nejsou poslední. O důležité tři body dnes svedou souboj s Aston Villou.

Článek

Tottenham před sezonou jako už tradičně plánoval, jak bude bojovat o přední příčky anglické ligy, ale to se prozatím neděje. Svěřenci Martina Jola, totiž porazili prozatím pouze slabé Derby County a s pěti body jsou až na chvostu tabulky. Stejně bodů má už pouze právě nováček z Derby a také Bolton, na jehož hřišti hráli Kohouti před týdnem. Utkání skončilo nerozhodným výsledkem 1:1. „Bolton byl lepší po fyzické stránce, my zase po technické,“ řekl po utkání nespokojený manažer Jol.

Dnes chce získat rozhodně více, ale v cestě jeho celku stojí v poslední době silná Aston Villa. Té bude čelit i navrátilec do sestavy Spurs Jermaine Jenas. Zraněný naopak stále zůstává Ledley King, zatímco Anthony Gardner už možná nastoupí.

Villans vstoupili do nového ročníku Premier league jako už tradičně slušně. Díky kvalitní obraně už třikrát vyhráli a jednou remizovali, když všechna vítězství zaznamenali ve čtyřech posledních zápasech - prohráli pouze na hřišti Manchesteru City. Před týdnem však s dostatečnou noblesou porazili Everton 2:0, když se trefili Gabriel Agbonlahor a John Carew. Poslední jmenovaný si ale přivodil zranění kotníku a do dnešního souboje nezasáhne. Hrát nebude ani záložník Shaun Maloney.

Roli klíčového forvarda tak bude zastávat teprve dvacetiletý Agbonlahor, který se kromě zmiňovaného zápasu trefil ještě proti Chelsea. „Spurs jsou velmi těžký tým k poražení. Bude to pro nás těžký zápas. Měli několik nevydařených zápasů a o to více budou chtít vyhrát dnes,“ konstatoval Martin O'Neill, kouč Villy.

Na výhru domácích Spurs byl sázkovou kanceláři bwin vypsán kurs 1.85. Na úspěch hostí je kurs 4.00 rovné a na remízu vypsali bookmakeři kurs 3.20.

Reklama