Hlavní obsah

Méty uvidí souboj dvou domácích hráčů

Začátek října patří na tenisovém okruhu ATP každoročně halovému turnaji v Métách, kde se hraje celkově o 353 450 amerických dolarů. O část z této sumy budou bojovat i dva Francouzi - Julien Bennetau a Paul-Henri Mathieu, kteří se hned na úvod utkají ve vzájemném duelu.

Článek

Mathieu startuje na domácí půdě jako čtvrtý nasazený, přesto ho dnes nečeká jednoduchý zápas. Se svým krajanem se totiž mezi tenisovou elitou střetl doposud jednou, když před dvěma lety ve Stockholmu s Benneteauem prohrál po dvou hladkých setech.

Přes toto vítězství je dnes rodák z Bourg en Bresse považován za outsidera a to především proto, že mu momentálně v žebříčku ATP náleží až 62. příčka. Letos navíc nehraje nijak extra dobře, o čemž svědčí i zápasová bilance 18-25. Přesto Benneteau už nějaký ten úspěch zaznamenal, když především postoupil do semifinále na trávě v Hertogenbosch. Na ne až tak prestižním turnaji svedl mezi nejlepší čtyřkou třísetovou bitvu s Ljubičičem, kterou nakonec prohrál. Stejného úspěchu už v roce 2007 nedosáhl, nejblíže mu byl na podnicích v Marseille, Chennai a Casablanca, kde vypadl ve čtvrtfinále.

Jeho dnešním soupeřem bude 25letý Francouz, který nezačal sezonu příliš úspěšně - na Australian Open skončil hned v úvodním kole. Na začátku března došel do třetího kola v Indian Wells, kde nestačil na Davida Nalbandiana. V Miami prohrál aktuálně 24. hráč žebříčku ATP v osmifinále s Britem Andy Murrayem.

Na antuku však vstoupil výborným výkonem v Casablance, kde ve finálovém duelu porazil Španěla Alberta Montanese. Následně došel do semifinále v Estorilu, které však musel skrečovat s krajanem Gasquetem. Na Roland Garros prohrál ve třetím kole s Rusem Andrejevem. Ve Wimbledonu cestou do osmifinále vyřadil třeba Radka Štěpánka, Davida Ferrera či Ivana Ljubičiče a nestačil až na Andyho Roddicka. Na začátku července si rodák ze Štrasburku připsal druhý letošní triumf v Gstaadu, kde ve finále porazil Itala Seppiho.

Na americké betony nebude letos vzpomínat v moc dobrém, když jediný úspěch zaznamenal v New Havenu, kde si zahrál semifinále. US Open pro něj sice byla priorita a věřil si na dobrý výsledek, ale hned na úvod ho zaskočil Fernando Verdasco, který otočil zápas z nepříznivého stavu 0:2 na sety. V prvním kole vypadl Mathieu i před týdnem v Bombaji a na domácí půdě tak má nyní co napravovat.

Na výhru Mathieuho vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.33. O rok starší Benneteau je podle bookmakerů outsiderem a vsadit si na něj můžete s kursem 2.78.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články