Hlavní obsah

Santoro se představí domácím fanouškům v zápase s Andrejevem

Eurotip.cz

Tenisový turnaj ve francouzských Métách dnes pokračuje zápasy prvního kola a ani dnes na kurtech nebudou chybět domácí tenisté. Jedním z nich je Fabrice Santoro, který změří své síly s Igorem Andrejevem.

Článek

Ve vzájemném duelu se oba hráči doposud setkali jednou - před třemi lety v Monte Carlu vyšel ze zápasu vítězně Francouz. Ten je momentálně 37. hráčem světa, jeho protějšek je na tom o příčku lépe.

Andrejev se před rokem vrátil na tenisové dvorce po dlouhodobém zranění, ale nalézt svou ztracenou formu se mu povedlo až letos na antuce. Velmi dobře totiž zahrál na úvodním turnaji oranžového povrchu v Monte Carlu, kde vyřadil Jose Acasusa a Fernanda Gonzaleze, ale ve čtvrtfinále ho zastavil Juan Carlos Ferrero. Od té doby se 24letému tenistovi začalo dařit - v Hamburku skončil mezi nejlepší šestnáctkou na raketě Rafaela Nadala.

Velmi dobrou formu potvrdil na Roland Garros, kde dosáhl skvělého výsledku. Pavoukem turnaje procházel až překvapivě hladce, ve čtvrtfinále bohužel pro něj narazil na výborného Novaka Djokoviče, jemuž podlehl. To však z výčtu letošních úspěchů není vše - rodák z Moskvy si zahrál i semifinále, bylo tomu tak v Gstadu.

Mezi nejlepší osmičkou následně nechyběl v Sopotech a poté i na betonu v New Havenu, ale US Open mu nevyšlo, když ve druhém kole podlehl v tiebreaku pátého setu Feliciano Lopezovi. Díru do světa neprorazil ani nedávno v Bukurešti, kde prohrál ve druhém kole s Francouzem Gicquelem.

Na probíhajícím podniku v Métách začne proti jinému rodákovi ze země galského kohouta - Fabrice Santoro. Ten začal letošní sezonu dosti průměrně, když se držel kolem páté desítky žebříčku ATP. V poslední době se ale zlepšil - nejdříve překvapivě triumfoval na trávě v Newportu a před týdnem došel do semifinále v Bombaji. Kromě těchto úspěchů se letos dokázal probojovat do čtvrtfinále v Dubaii a Chennai. Tuto sbírku úspěchů by jistě chtěl rozšířit momentálně v Métách, kde na vyšší metu doposud nikdy nedosáhl.

Mírným favoritem je dnes podle bookmakerů společnosti bwin Igor Andrejev, vsadit si na něj můžete s kursem 1.67. Fabrice Santoro je velmi nepříjemný hráč, který jako jeden z mála tenistů hraje kromě obouručního beckhendu také obouruční forhand a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na zkušenost vsadíte s kursem 1.95.

Reklama