Hlavní obsah

Zastaví Lazio rozjetý Real?

Vstup do sezony, jaký fanoušci nepamatují už dlouhá léta, má za sebou Real Madrid. Španělský klub v Primera division zatím zaváhal jen jednou a po zásluze vede tabulku a dobře vykročil i do Ligy mistrů. V ní se dnes o další body popere na hřišti římského Lazia.

Článek

Real není jediným týmem ve Španělsku, kterému se daří. Barcelona v lize ještě neprohrála a v Lize mistrů jí moc nechybí k postupu ze základní skupiny, hráči Villarealu i Valencie pak v domácí soutěži mají bilanci 5-0-1. Madridský klub se ovšem dokázal dostat před všechny své soupeře; zaváhal totiž jen před necelými dvěma týdny na hřišti Valladolidu, kde remizoval 0:0, ostatních pět svých utkání dokázal vyhrát. Důležité tři body si madridští připsali i před dvěma týdny ve svém úvodním zápase základní skupiny Ligy mistrů. Werder Brémy sice dokázal na Raúlův gól okamžitě zareagovat vyrovnáním a dlouho pak vzdoroval, branka van Nistelrooye čtvrt hodiny před koncem zápasu ale rozhodla o vítězství domácích. Trenér Bernd Schuster tak může být se svými hráči určitě spokojen, ani on, ani jeho svěřenci ale nechtějí usnout na vavřínech. "Pořád máme co zlepšovat v záloze a útoku," tvrdí obránce Fabio Cannavaro. "Máme tu spoustu nových tváří a potřebujeme čas na to, aby všechno začalo fungovat, tak jak má. I když se ale ještě pořádně neznáme, dokázali jsme se dostat do čela tabulky," komentuje postavení v domácí soutěži Cannavaro. Vedle něj se na hřišti znovu objeví van Nistelrooy, který o víkendu proti Getafe odpočíval a který bude ohrožovat branku Lazia spolu s Raulem. Pepe a Metzelder ale stále nejsou v pořádku a mimo hru bude i Robinho, který se o víkendu zranil.

Zatímco příznivci Realu letos jen září spokojeností, fanoušci Lazia Řím tak nadšeni nejsou. Jejich tým začal sezonu domácí remízou s AC Turín a po dvou bezgólových remízách se Sampdorií Janov a Empoli prohráli na hřišti Bergama. První vítězství si tak připsali až v pátém kole, v němž díky brankám Rocchiho a Pandeva porazili doma Cagliari 3:1. Ani generálka na dnešní zápas nevyšla Laziu podle představ: na hřišti slabé Regginy prohrávali od 8. minuty 0:1 a až gól Kolarova v 73. minutě jim zachránil alespoň bod. "Zápas proti Realu Madrid znamená pro Lazio návrat mezi mezinárodní špičku. Jsem pyšný na to, že patříme k 32 nejlepším týmům Evropy," prohlásil prezident klubu Claudio Lotito. "Jestli bude naše mužstvo hrát jako loni, hodně Real potrápíme. Pokud ale budeme dělat stejné chyby, jako na začátku letošní sezony, bude zle," dodal. Jeho tým už v Lize mistrů dokázal, že to s postupem myslí vážně: v prvním utkání inkasoval na hřišti Olympiakosu Pireus jen jednou a díky brance Zauriho vybojoval velmi cenný bod za remízu 1:1. Dnes to bude mít ale o moc těžší, pokud se neuzdraví nejlepší střelec loňské sezony Rocchi. Ten si totiž poranil kotník a jeho dnešní start je nejistý; pokud střelec dvou branek do sítě Cagliari nenastoupí, objeví se v útoku zřejmě dvojice Makinwa-Pandev.

Přestože se dnes hraje na italské půdě, je podle bookmakerů favoritem hostující Real, na který společnost bwin vypsala kurs 1.95. Pokud si myslíte, že Lazio uhraje znovu alespoň bod, vsaďte si na jeho neprohru v kursu 1.70. Vsadit si ale můžete i na spoustu dalších příležitostí a u tak důležitého zápasu je samozřejmostí možnost vsadit si kdykoliv během utkání live.

Reklama