Hlavní obsah

Boleslav chce v Palermu překvapit

Velmi těžký úkol dnes čeká na fotbalisty Mladé Boleslavi. Hráči trenéra Ščasného nezvládli svůj úvodní zápas Poháru UEFA proti Palermu a do Itálie včera odletěli s gólovým mankem. Podaří se jim soupeře zaskočit a vybojovat v Itálii postup?

Článek

Prohra s Palermem je přitom jedinou skvrnkou na výsledcích Mladé Boleslavi za poslední týdny. Tým, který v prvních dvou zápasech nové sezony prohrál, se po remíze v Jablonci zvedl a od té doby v domácí soutěži nekapituloval. A co lépe, v posledních dvou kolech zdolal nelehké soupeře: v předminulém kole využil na Letné slabší formy Sparty a dokázal ji porazit 1:0 a naposledy doma dvakrát překonal urputnou obranu Bohemians a zvítězil 2:0. Ale co naplat, přestože se Boleslavi v lize daří, v Poháru UEFA důležitou bitvu s Palermem nezvládla. Italové vsadili na defenzívu a protiútoky. Dlouho to vypadalo na bezgólový zápas, v nastavení se ale trefil hostující Jankovič a zařídil tak svému týmu slibný náskok do odvety. "Palermo se dostalo do velké výhody. Když ale v odvetě vstřelíme branku a navážeme na výkon, může se to třeba otočit," řekl po utkání zklamaný Zdeněk Ščasný, jehož taktika pro dnešní zápas je jednoduchá: dát gól a žádný nedostat.

To ovšem nebude vůbec jednoduchý úkol. Palermo totiž umí být na Stadio Renzo Barbera pořádně nebezpečné. Přesvědčit se o tom před dvěma týdny mohl i slavný AC Milán, který sice vedl od 10. minuty po brance Clarence Seedorfa, ovšem nakonec ze Sicílie odjížděl s porážkou 1:2. Pro Palermo to nebyl ojedinělý úspěch v Serii A: Palermo předtím dvakrát uspělo na půdě soupeřů v Livornu a Cagliari a uhrálo remízu s AC Turín. Především vítězství nad Milánem dodalo Palermu pořádně sebevědomí, které jim ale nebylo nic platné v posledním kole na stadionu Empoli. Cavani sice zařídil vedení hostů 1:0, Empoli se ale ve druhé půli zvedlo a třemi góly zápas obrátilo - a získalo tak vůbec první letošní vítězství. V něco podobného dnes doufá i trenér Boleslavi. „Italský fotbal i palermský klub mají svoji kvalitu, ale ve fotbale se může udát leccos,“ nevzdává se nadějí Zdeněk Ščasný.

Podle bookmakerů jsou ale karty v tomto utkání rozdány jasně. Palermo je podle nich jasným favoritem, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.22. Pokud věříte, že Boleslav v Itálii uhraje alespoň remízu, vsaďte si na její neprohru v kursu 3.39.

Reklama