Hlavní obsah

Rozloučí se dnes Sparta s evropskými poháry?

Možná jeden zápas je dnes pražská Sparta od uzavření své letošní evropské scény. Odehraje ho na hřišti dánských Odense, kde v případě jakékoliv prohry končí v probíhajícím ročníku Poháru UEFA.

Článek

První zápas totiž skončil na Letné bezbrankovou remízou, když Sparťané podali velmi špatný výkon a v celkovém hodnocení mohli být i rádi, že pro ně zápas neskončil větším fiaskem. Velmi špatně poté pokračovali v Gambrinus lize, když prohráli doma s Boleslaví, ale o uplynulém víkendu porazili Jablonec, čímž si rozhodně sebevědomí zvedli. To bude dnes jistě potřeba, Spartu totiž čeká klíčový souboj.

„Pro nás je tohle klíčový zápas. V evropských pohárech na podzim nejdůležitější. Naším cílem je postup do skupiny a vůbec nepřemýšlím, co by se mohlo stát, kdybychom vypadli. Nepřipouštím si to. Věřím sílu v mužstva, že to zvládne,“ říká Michal Bílek, trenér Sparty, který postaví do základní sestavy oba domácí hříšníky Řepku s Abrahámem. Na hřišti se objeví i dlouho nežádaný Sylvestre, jenž v sestavě nahradí zraněného Horvátha.

Na severu Evropy čeká Spartu rozhodně těžký duel, což Odense dokázali i v Axa aréně. Zapomínat se rozhodně nesmí ani na loňské překvapení, když Dánové dokázali postoupit do základní skupiny Poháru UEFA na úkor Herthy Berlín, kterou doma porazili 1:0. Letos si prozatím vedou podobně, když se znovu ve svém Fionia Parku cítí jako ryby ve vodě. Loni zde kromě Herthy, porazili například 3:0 Shelbourne. Tento rok se jim daří ještě lépe; výsledkem 5:0 vyprovodili irský St. Patrick's Athletic a o gól méně vstřelili Dynamu Minsk.

Myslíte si, že tyto výsledky svěřenci Larse Olsena potvrdí i dnes, pak si vsaďte na jedničku s kursem 2.30. Remízu ocenili bookmakeři bwin kursem 3.35 a vítězství Sparty 2.65.

Reklama