Hlavní obsah

Pohár UEFA: Největší favorit se musí mít na pozoru

Hned od začátku letošního ročníku Poháru UEFA je za nejžhavějšího kandidáta na zisk této trofeje považován mnichovský Bayern. Svěřenci Ottmara Hitzfelda před 14 dny porazili v Allianz aréně portugalské Belenenses pouze 1:0 a zdaleka tak ještě nemají nic v kapse.

Článek

Jedinou branku prvního zápasu vstřelil hvězdný forvard Luca Toni, který stejným způsobem rozhodl i zápas v Leverkusenu o uplynulém víkendu, čímž si Bayern pojistil svou vedoucí příčku v bundeslize. Dnes se soustředí na evropskou scénu, kde mnichovský velkoklub naposledy uspěl v sezoně 2000/01, kdy triumfoval v Lize mistrů. Do té se ale letos neprobojoval a musel se tak spokojit s Pohárem UEFA. V tom už také dokázal zvítězit, přemožitele poprvé a prozatím naposledy nenašel v letech 1995/06.

Na oba zmíněné tituly může vzpomínat brankář Oliver Kahn, kterému však dnes nedovolí zranění nastoupit. Mezi třemi tyčemi ho nahradí 23letý talent Michael Rensing, jenž mu tradičně kryje záda. Na hřišti se neobjeví ani Miroslav Klose s Lukasem Podolskim. „Bude to šance pro ty, kteří čekají v záloze,“ konstatoval kouč Hitzfeld, který má širokou lavičku.

Jeho svěřence ale dnes nečeká nic jednoduchého, Belenenses totiž nejsou žádná ořezávátka, což předvedli i před 14 dny na německé půdě. O víkendu navíc vyhráli v domácí soutěži, když si na domácím hřišti poradili v poměru 1:0 s Pacosem Ferreira. Přesto si Bayern nepřipouští zaváhání. „Je to pro nás nejdůležitější zápas roku. Musíme se kvalifikovat dál do skupiny. Nemůžeme si dovolit žádnou pohromu,“ říká kouč Bayernu.

Myslím, že se můžeme těšit na zajímavé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem hosté, na jejichž vítězství vypsali kurs 1.45. Remízu ocenili hodnotou 3.75. Myslíte si, že Belenenses využijí domácího prostředí a zvítězí? Jestliže ano, poté využijte kursu 6.50.

Reklama