Hlavní obsah

Rozjetý Inter přivítá Neapol

Jen hodně krátce trval Interu Milán vlažný vstup do sezony. Suverén loňské Serie A už znovu kraluje domácí soutěži a svůj náskok může ještě zvýšit, pokud dnes porazí Neapol.

Článek

Fanoušky Interu nejspíš začátek nové sezony zaskočil stejně, jako jejich oblíbence. Milánský klub v prvních čtyřech kolech naplno bodoval jen proti Empoli a Catanii, zatímco s Udinese a Livornem dokázal jen remizovat. A co hůř, v Lize mistrů se prvně představil na půdě Fenerbahce, kde po zásluze prohrál 0:1. Přestože má znovu tým plný zvučných jmen, nedokázal Inter svou papírovou sílu ukázat i na hřišti. To už je ale minulostí. V minulém kole Serie A rozdrtil v důležitém utkání AS Řím na jeho půdě 4:1 a v týdnu uhrál i "povinnou" domácí výhru nad PSV Eindhoven v Lize mistrů. "Dá se říci, že se zlepšuje naše fyzická kondice. Zápas od zápasu jsme na tom lépe," prohlásil spokojený trenér Roberto Mancini. Ten dnes bude možná postrádat Švéda Ibrahimoviče, střelce obou gólů proti PSV a autora sedmi ligových branek. "Ibrahimovič je trochu unavený. Zatím hrál ve všech utkáních a čekají ho zápasy s národním týmem. Zítra se rozhodnu," řekl v pátek kouč Interu.

Pokud se jeho svěřencům bude dnes dařit jako minule s AS Řím, Ibrahimovičova absence by Interu vadit tolik nemusela. Proti římskému klubu se totiž trefili i Crespo, Cruz a Cordoba. A dnes je navíc čeká přeci jen lehčí soupeř. To ale neznamená, že by se měl jihoitalský celek podceňovat. Neapol sice začala sezonu domácí prohrou 0:2 s Cagliari, v dalších pěti utkáních ale zářila: na drtivé vítězství 5:0 na půdě Udinese navázala domácí výhrou 2:0 nad Sampdorií Janov, další bod urvala v Empoli a svou formu potvrdila i proti Livornu, které porazila 1:0. V minulém kole sice doma nestačila Neapol na druhý janovský klub, FC, i tak se ale v tabulce drží na vynikajícím pátém místě. "Nijak nás to nesebralo," komentoval poslední utkání trenér hostů Edoardo Reja. "Na San Siru chceme hrát naši hru. Porážka s Janovem náš tým nedemoralizovala. Myslím, že Inter můžeme zaskočit. Jsme dost rychlí a máme dost silnou vůli na to, abychom v této sezoně dokázali překvapit," dodal kouč, který dnes nemůže počítat s potrestaným záložníkem Blasim.

I přes slušnou formu Neapole je podle bookmakerů jasným favoritem utkání Inter, na který společnost bwin vypsala nízký kurs 1.25. Jestli věříte tomu, že hosté mohou na San Siru uhrát alespoň bod, vsaďte si na jejich neprohru v kursu 3.35. A nebo si prostě počkejte do začátku zápasu a potom teprve začněte sázet live!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články