Hlavní obsah

Serie A: Lazio hostí AC Milán

Duel těchto dvou velkoklubů by byl před sezónou tipován za šlágr, ale postavení v tabulce loni třetího Lazia a čtvrtého Milána tomu vůbec neodpovídá. Domácím patří 11. příčka a AC je díky horšímu skóre až na 12. pozici.

Foto: Reuters

Bernardo Corradi z římského Lazia (v modrém) střílí gól do branky Perugie.

Článek

Římané vstupují do dnešního střetnutí v o něco lepší náladě než jejich soupeři. V Lize mistrů totiž Biancocelesti remizovali 2:2 doma s Realem Madrid, když obě branky vstřelil Goran Pandev.

„S výkonem hráčů proti Realu jsem byl opravdu spokojen. Jediná věc, které můžeme litovat je, že se nám nepodařilo proměnit některé šance,“ říká trenér Delio Rossi.

V Serii A se však Lazio hledá. Po třech úvodních remízách nestačili Římané na Atalantu Bergamo, které podlehli 1:2. Prvního vítězství se tak dočkali až v 5. kole, když zdolali 3:1 Cagliari. V posledním zápase však domácí opět remizovali - tentokrát 1:1 s Regginou.

V dnešním utkání nemůže kouč Rossi počítat s nejlepším střelcem týmu -Tommasem Rocchim, který si proti Reggině vyvrtl kotník. Dalším hráčem na listině zraněných je Cristian Ledesma, který má poraněné koleno a mimo hru je i další středopolař Valon Behrami.

Pro hosty z Milána není sedm bodů ze 6 odehraných kol zrovna tolik, kolik by si před sezónou představovali. V úvodu sezony sice AC vyhrálo na hřišti Janova 3:0, ale od té doby pokaždé remizovalo a v 5. kole dokonce podlehlo Palermu 1:2.

„Věděli jsme, že Catania má pevnou obranu, ale my jsem ji zkrátka nedokázali překonat a Kaká na všechno stačit nemůže. Hráli jsme nudný fotbal, musíme se zlepšit,“ dodal po poslední remíze s Catanií kouč Carlo Ancelotti.

Rossoneri doplácí na špatnou formu svých útočníků, kteří se ještě v nové sezoně netrefili a většinu gólů vstřelili záložníci. „Toto je nejtěžší období pod mým vedením,“ říká prezident klubu Silvio Berlusconi. Týmovou sebedůvěru ještě více narušila porážka s Celticem, kde na branku McManuse ještě Kaká odpověděl, ale gól McDonalda z 90. minutý se stal milánským osudným.

Trenér Ancelotti nemůže počítat s útočníkem Ronaldem, který stále lečí zranění stehna. Vrásky na čele mu rovněž přidělává složení obranné linie - zraněni jsou Maldini, Kaladze a Serginho. Nejistý je také start gólmana Didy, který proti Palermu i Catanii nehrál, avšak proti Celticu už byl připraven. V paměti všech fanoušků je navíc i herecké vystoupení, které Brazilec předvedl po kontaktu s fanouškem Celticu.

„Je to Didova věc, ale nesmíme zapomínat na to, co pro klub udělal v minulých letech. Je to stále skvělý brankář,“ dodává na adresu svého spoluhráče záložník Kaká.

Na výhru domácího Lazia vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.20. Na to, že uspěje AC Milán určili bookmakeři kurs 2.20 a na remízu je kurs 3.00 rovné.

Reklama