Hlavní obsah

Letná uvidí derby pražských „S“

Eurotip.cz

Každoročně nesmírně očekávaný zápas je tady. Už týden kompletně vyprodaná AXA Arena uvidí souboj dvou největších českých rivalů - Sparty a Slavie. Do 266. derby vstupují v lepší pozici Slávisté, kterým stačí remíza k návratu na čelo tabulky.

Článek

Zvítězí-li naopak Sparta, pak budou mít oba nejslavnější české kluby po 19 bodech, což by Gambrinus lize dodalo nový náboj. Splnit tento cíl ale nebude pro Sparťany jednoduché i proto, že v tomto prestižním zápase budou stále postrádat disciplinárně vyřazenou dvojici Tomáš Řepka - Martin Abrahám. Oba se naopak objevili v základní sestavě odvety prvního kola Poháru UEFA, kterou svěřenci Michala Bílka odehráli na půdě dánských Odense. Utkání dopadlo pro Pražany nakonec šťastně, když postoupili na pokutové kopy.

Tento úspěch Spartě jistě dodal sebevědomí, což by dnes chtěla potvrdit. „Takový okamžik tým stmelí, každé vítězství ho nabije sebevědomím. Zvlášť před tak výjimečným zápasem, jakým je derby,“ konstatoval Bílek, kouč Sparty, který s velkou pravděpodobností bude v dnešním zápase moci využít už služeb uzdraveného Pavla Horvátha. Mezi zraněnými naopak stále zůstávají Hušek s Kóňou.

Výrazné absence má však i Slavia, která v derby nebude moci počítat se Šmicerem, Šventem, Latkou a Brabcem. Do hry by se naopak měl vrátit Tavares. „Kdybychom byli kompletní, tak by absence Řepky a Abrahama mohla být patrná, ale nám bude chybět ještě více hráčů základní sestavy,“ řekl Karel Jarolím, trenér Sešívaných.

Jeho svěřenci mají za sebou druhé utkání Ligy mistrů, které odehráli na hřišti jednoho z nejlepších klubů světa - FC Sevilly. Na španělské půdě Slávisté doplatili na chyby v obraně, díky čemuž prohráli výsledkem 2:4. Jarolím ale věří, že jeho mužstvo tato porážka nikterak nepoznamenala i proto, že Gambrinus liga je úplně jiná soutěž. V ligové soutěži se Slavii letos prozatím daří velmi dobře, což potvrdili i před týdnem, kdy vstřelili 7 branek Zlínu.

Stejná střelecká potence by pravděpodobně i dnes na vítězství stačila, ale rozhodně se neočekává. Bookmakeři společnosti bwin naopak o něco více věří domácí Spartě, na kterou si můžete vsadit s kursem 2.45. Na remízu vypsali experti světové jedničky kurs 2.80. Věříte-li ve vítězství hostů, tedy Slávistů, pak si vsaďte s kursem 2.90.

Reklama