Hlavní obsah

Porazí Caňas Ferrera letos i potřetí?

Tenisový turnaj ve Vídni dnes pokračuje zápasy úvodního kola. V jednom z nich se střetnou Guillermo Caňas a Juan Carlos Ferrero, kteří se letos ve vzájemném duelu potkali už dvakrát a v obou případech se z vítězství radoval Argentinec.

Článek

Premiérový souboj však tito hráči odehráli už v roce 2005, kdy v Miami vyhrál ve třech setech 27letý Španěl. Ten letos prozatím na žádném podniku netriumfoval. Nejblíže měl k trofeji pro vítěze na antukovém podniku v Costa Do Sauipe, kde skončil ve finále právě na raketě svého dnešního soupeře. Rovněž na oranžovém povrchu se hrál podnik v mexickém Acapulcu, kde Ferrerovi zkřížil v semifinále cestu jeho krajan Moya. Stejného úspěchu dosáhl na prestižním turnaji série Masters v Monte Carlu.

V tuto chvíli 23. hráč světa tak jasně potvrzoval, že právě antuka je jeho silným povrchem, i když na hardu rovněž už odehrál ve své kariéře několik výborných turnajů, díky čemuž byl v roce 2003 dokonce světovou jedničkou. Na takový úspěch už může jen těžko pomýšlet, což dokazují i jeho letošní grandslamové výsledky. Roland Garros pro Ferrera skončilo ve 3. kole, na Wimbledonu vypadl ve čtvrtfinále a v Austrálii i USA doslova vyhořel.

Právě od US Open se rodák z Onteniente na kurty nepodíval, stane se tak až dnes v hlavní rakouské metropoli. Zde by jistě chtěl konečně předvést zase nějaký ten lepší výkon, o což se může pokusit hned proti Guillermo Caňasovi.

Jihoameričan na sebe letos poprvé výrazně upozornil v dubnu v Indian Wells, kde vyřadil světovou jedničku Rogera Federera. Poté ale nestačil na Španěla Moyu a s turnajem se rozloučil. Rodák z Buenos Aires překvapil i na následném Sony Ericsson Open, kde opět vyřadil fenomenálního Švýcara. To Argentince nabudilo a v dalších zápasech se to jasně projevilo - hladce ve dvou setech přehrál nejprve Robreda a v semifinále amerického podniku i Chorvata Ljubičice. Ve finále sice nestačil na Novaka Djokoviče, ale i tak se žebříčkem ATP posunul rovnou o tři desítky nahoru.

Na okruh ATP se vrátil až v Barceloně, kde na antuce Caňas prokazoval své argentinské geny a vedlo se mu výborně - konečnou mu vystavil až ve finále Nadal. Na Roland Garros došel rovněž mezi nejlepší osmičku, kde nestačil na Davyděnka. Wimbledon pro něj skončil ve třetím kole, ale chuť si následně spravil v Umagu, kde došel až do semifinále. Na amerických betonech se nezaskvěl, když svou pouť tímto kontinentem zakončil ve druhém kole US Open. Od té doby startoval pouze na jednom turnaji - před týdnem si v Métách zahrál semifinále.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že tento zápas může vyhrát pouze jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem Argentinec s kursem 1.43. Kurs na Španěla má hodnotu 2.42.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články