Hlavní obsah

Získá Derry City třetí titul v řadě?

Irský fotbal se dnes dočká jednoho z vrcholů sezony - finále Ligového poháru. To bude hostit stadion Brandywell, domácí stánek Derry City, které se o trofej poperou s Bohemians Dublin.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Derry City vyhrály ligový titul naposledy sice před deseti lety, ale v Ligovém poháru mají rozhodně pozitivnější statistiky. Jeho vítězem se totiž svěřenci Johna Robertsona stali předloni i loni, kdy na penalty porazili Shelbourne. Dnes tak budou usilovat o další obhajobu, což ale nebude nic jednoduchého. V ligové soutěži se Candystripes v poslední době nedaří vůbec podle představ, když už prohráli tři zápasy v řadě a rázem přišli o přední příčky v tabulce, jelikož do konce irské ligy už moc kol nezbývá.

Soupeřem jim navíc bude silný celek z irské metropole - Bohemians Dublin. Ten skončil v loňském ročníku elitní irské soutěže na deváté příčce, což se rozhodně nedá považovat za úspěch. Tento klub je totiž druhý historicky vůbec nejúspěšnější v celém Irsku, na svém kontě má celkem 9 titulů pro mistra ligy. Poslední si však připsal už před pěti lety a od té doby mají jeho výsledky pouze sestupnou tendenci. Letos v ní ale muži kouče Seána Connora nepokračují, když jsou momentálně pátí a stále mají šanci skončit na „bedně“.

Dnes se však soustředí na Ligový pohár, v němž mají blízko k první trofeji po dlouhých pěti letech. Na sebevědomí Bohs jistě přidalo páteční vítězství na hřišti konkurenta v tabulce St. Patrick's Athletic, když jedinou branku zápasu vstřelil ve druhém poločase Mansaram. Cenné to bylo vítězství i z pohledu, že trenér Connor šetřil důležitého Johna-Paula Kellyho právě pro dnešní zápas.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin žádného výrazného favorita. Na vítězství domácích Derry City si můžete vsadit s kursem 2.25. Myslíte si, že zápas skončí remízou a bude se prodlužovat? Pak si na to vsaďte - kurs je 3.00 rovné. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na hosty, kterou experti světové jedničky ocenili rovněž kursem 3.00.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články