Hlavní obsah

Štěpánek se střetne poprvé s Tursunovem

Tenisový turnaj v Moskvě dnes pokračuje druhými koly, a to u žen i mužů. Česká zástupkyně Nicole Vaidišová hraje svůj zápas až zítra, dnes tak bude hájit naše barvy pouze Radek Štěpánek.

Článek

Rodáka z Karviné nečeká rozhodně jednoduchý zápas, střetne se totiž s domácím Dmitry Tursunovem, s nímž prozatím síly nikdy nezměřil. Těžko tedy očekávat, jak bude o 4 roky mladší Rus Štěpánkovi sedět. Český tenista je však zkušenější, což by mohlo být výhoda.

První polovina letošního roku 28letému Štěpánkovi nevyšla rozhodně podle představ. Dlouho se nemohl prosadit a v žebříčku ATP dokonce klesl až do druhé stovky. V létě se ale vrátil do své staré dobré formy, když si nejdříve zahrál semifinále v Gstaadu a následně dokonce zvítězil na prestižním podniku v Los Angeles, kde ve finále zdolal Jamese Blaka.

Výborně si vedl i v kanadském Montrealu, když senzačně porazil Fernanda Gonzaleze, Tommyho Haase i Nikolaje Davyděnka. V semifinále se střetl s Rogerem Federerem a v prvním setu nebyl daleko od senzace, ale nakonec ho prohrál v tiebreaku. Druhá část zápasu už byla v jasné režii Švýcara, který zvýšil vedení v bilanci vzájemných zápasů na 3:1. Další vítězství v přímém měření sil si světová jednička připsala nedávno v rámci Davis Cupu, když Federer v Praze porazil Štěpánka 3:1 na sety. S Wawrinkou si ale navrátilec do českých barev stejně jako Berdych poradil a reprezentace tak baráž zvládla úspěšně.

Od té doby 185cm vysoký Štěpánek nabíral síly a představil se až na začátku tohoto týdne v Moskvě. Vstup do turnaje s vysokou dotací jeden milion euro mu vyšel, když neponechal nic náhodě a ve dvou setech s přehledem porazil domácího Gabašviliho. Dnes se střetne s dalším z Rusů - Dmitry Tursunovem.

24letý tenista je v tuto chvíli 30. hráčem žebříčku ATP, když letos sehrál na okruhu 43 zápasů, z nichž vyhrál 25. Už v první polovině sezony měl zajímavý počet vítězství, ale zaznamenat nějaký ten výraznější úspěch se mu nepovedlo. Výsledkový vzestup tak odstartoval až na trávě - do semifinále se probojoval v Nottinghamu a následně i na tradičním Queen's Club v Londýně.

Tráva letos Tursunovovi opravdu seděla, což dokázal i na závěrečném Wimbledonu, kde podlehl ve třetím kole po tuhém boji Němci Haasovi. O pár týdnů později zvedl nad hlavu svou první letošní trofej pro vítěze podniku ATP, když přemožitele nenašel v Indianapolis. Následně však vypadl hned v úvodním kole v Montrealu, Cincinnati i US Open. Na kurty se vrátil až před dvěma týdny a svoji účast v Bangkoku proměnil ve druhý titul.

Myslíte si, že Tursunov uspěje i v rodné Moskvě? Jestliže ano, tak si dnes vsaďte na jeho vítězství u společnosti bwin s kursem 1.85. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte momentální formě a zkušenostem Štěpánka, pak využijte kursu 1.75.

Reklama