Hlavní obsah

Murray se po týdnu opět utká s Tipsarevičem

Tenisový turnaj v Moskvě má dnes na programu zbylé zápasy druhého kola. Zajímavý souboj jistě slibuje zápas Andy Murray - Janko Tipsarevič, který začne krátce po druhé hodině.

Článek

Během krátké doby svedou tito tenisté druhou vzájemnou bitvu, před týdnem se totiž potkali v úvodním kole na turnaji v Métách. Vítězně ze zápasu vyšel Murray, který následně dokráčel až do finále. To však nebyl první vzájemný souboj této dvojice - poprvé se na okruhu ATP potkali loni na trávě v Londýně, kde naopak zvítězil méně slavný Srb.

Nadějný Skot Andy Murray vstoupil do letošní sezony na výbornou. Na tvrdém povrchu v katarském Dauhá prohrál až ve finále s Chorvatem Ljubičičem a následně došel do osmifinále Australian Open, kde mu cestu zkřížil Rafael Nadal. Svůj letošní první triumf slavil 20letý Murray v San Jose, když ho nezastavila ani jména jako Andy Roddick nebo Ivo Karlovič. O týden později v semifinále v Memphisu mu však Američan Roddick porážku oplatil.

Mezi nejlepší čtyři se poté probojoval i v Indian Wells a Miami, ale na obou prestižních podnicích prohrál s Novakem Djokovičem. Několik turnajů sehrál i na antuce, ale bez výrazného úspěchu. Na turnaji ATP Masters Series v Hamburgu si aktuálně 19. hráč světa přivodil nepříjemné zranění zápěstí, které ho vyřadilo na téměř tři měsíce ze hry. Na dvorce se vrátil před dvěma měsíci v Montrealu, kde mu však už ve druhém kole vystavil stopku Ital Fognini. Že návrat nebude pro Murraye zrovna jednoduchý, potvrdil Skot následně i v Cincinnati, kde podlehl v úvodním kole velmi hladce Baghdatisovi.

Díru do světa Murray neprorazil ani na US Open, kde vypadl ve třetím kole s Korejcem Leem. Chuť si však spravil v Davis Cupu, v jehož rámci porazil Chorvaty Ciliče a Karanušiče. Tato vítězství před týdnem jen potvrdil v Métách, kde si, jak už bylo zmíněno, zahrál finále, v němž prohrál s Tommy Robredem.

O svůj další úspěch se dnes popere s potetovaným „Tipsym“. Přesně tak zní přezdívka dalšího ze zázračných srbských tenistů, kteří v posledních sezonách vlítli na tenisové dvorce jako uragán. Chlapík s piercingem v obočí a vytetovaným citátem Dostojevského na těle se letos blýskl především na Wimbledonu, na němž porazil ve třetím kole v pětisetové bitvě Fernanda Gonzalese - rozhodující set 8:6. Celkově letos odehrál na okruhu ATP 35 zápasů, z nichž vyhrál 16. V žebříčku ATP je v tuto chvíli na 68. příčce.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Tipsarevič outsiderem dnešního zápasu s kursem 4.14 na jeho vítězství. Sázka na to že do třetího kola postoupí britský tenista je oceněna kursem 1.15.

Reklama