Hlavní obsah

St. Louis začalo dobře

Eurotip.cz

V NHL si dnes zahrají téměř výhradně pouze hokejisté oblékající dresy klubů ze západní konference. Jediný duel na východě hostí New York, kde si místní Rangers utkají s Washingtonem. Edmonton zahájí dvojzápas s Vancouverem na svém ledě. Detroit doma chystá odvetu Chicagu za minulou sobotu. Colorado dnes cestuje na led St. Louis.

Článek

Domácí klub své fanoušky po roční výluce svými výkony vůbec nepotěšil. V jasně rozdělené centrální divizi se St. Louis zařadilo do druhé garnitury a přerušilo tudíž svoji nepřetržitou sérii účastí v play off. Vedení nebylo na letním přestupovém trhu přehnaně aktivní. Do mužstva znovu přijalo Tkachuka, který si na závěr minulé sezóny odskočil pouze nakouknout do play off ve východní konferenci. Skutečně novou důležitou posilou St. Louis se stal Kariya, který ve třech odehraných zápasech již pětkrát vybídl spoluhráče ke skórování. Jako druhý brankář byl angažován Toivonen, který týmu už stihl vychytat první výhru v nové sezóně. Legace se však nenechal zahanbit a ve středu před domácím publikem se svým konkurentem v brankovišti srovnal krok. Dres St. Louis naopak zatím v říjnu neblékl v soutěžním zápase Čajánek.

Colorado na závěr minulé sezóny mocně finišovalo, ale přesto se klub poprvé od stěhování z frankofonního centra Kanady do play off neprobojoval. V létě propustil pryč několik zkušených hráčů a naopak přivítal jiné. Obranu přišel posílit Hannan. V útoku se již prosadil přirozený vůdce Smyth a hned v prvním utkání v NHL v kariéře dal o sobě vědět Hlinka. Na svou skvělou nováčkovskou předminulou sezónu si bude chtít vzpomenout Svatoš, střelecky se již v nové sezóně prosadili i dlouholetí tahouní Sakic a Hejduk, ale v průměru téměř tři body na utkání zatím nasbíral Paul Stastny. Colorado doufá, že se bude moci opřít trvale zase po delší době i o brankáře. Budaj byl ovšem již jednou střídán a Theodore by po rekonvalescenci mohl poprvé nastoupit případně až dnes.

Bookmakeři bwin v duelu klubů, které zatím mají shodně bilanci dvou výher a jedné prohry, favorizují hostující tým. V domácím mužstvu by mohli chybět až tři obránci. Na potvrzení dobrého vstupu do sezóny v podání St. Louis před pětidenním odpočinkem si lze vsadit v kursu 2,55 . Colorado se hned zítra představí před svým publikem. Na jeho dnešní úspěch je vypsán kurs 2,25 .

Reklama