Hlavní obsah

Moskva uvidí souboj dvou Rusů

Pikantní duel uzavře pátý hrací den tenisového turnaje v Moskvě. Na kurtu se proti sobě totiž postaví dva domácí hráči - Nikolaj Davyděnko a Igor Andrejev.

Článek

Ve vzájemném duelu se tito tenisté střetli doposud jednou, když v roce 2003 byl na antuce v Bukurešti úspěšnější žebříčkově hůře postavený Andrejev. Svému sokovi dokonce ve třetím, rozhodujícím setu nadělil nepopulárního kanára a Davyděnko mu tak má dnes co vracet.

Stejně jako před čtyřmi lety hovoří pro 26letého rodáka z ukrajinského Severodonězku všechny statistiky. Letos hraje stejně jako v předchozích sezonách velmi dobrý tenis, a je až překvapivé, že se prozatím neprobojoval do žádného finále. V úvodu roku došel do semifinále v Dauhá, kde podlehl Andy Murraymu. Na Australian Open vyřadil Fabrice Santora nebo Tomáše Berdycha, ale ve čtvrtfinále nestačil na Tommyho Haase. Na konci února v rotterdamském semifinále prohrál s Ivanem Ljubičičem.

Další slušný výsledek si připsal až na začátku května v Římě, kde cestou mezi nejlepší čtyři vyřadil například Marata Safina či Tommyho Robreda. Na Roland Garros skončil Rus v semifinále s Rogerem Federerem. Ve Wimbledonu prohrál v osmifinále s Marcosem Baghdatisem a na betonu v Montrealu nestačil ve čtvrtfinále na Radka Štěpánka. Další semifinálovou účast si Davyděnko připsal v Cincinnati, kde byl nad jeho síly Američan James Blake. Stejné mety dosáhl i ve Flushing Meadows, krátký byl na Rogera Federera.

Od té doby se aktuálně čtvrtý hráč světa představil pouze v Davis Cupu, v jehož rámci překvapivě podlehl Němci Kohlschreiberovi. K vítězství se vrátil v úvodu tohoto týdne v Moskvě, kde startuje jako nejvýše nasazený. Tento fakt jasně potvrdil výhrami s Tsongou a Lapenttim.

Dnes ho však čeká těžší soupeř v podobně krajana Igora Andrejeva. Ten se před rokem vrátil na tenisové dvorce po dlouhodobém zranění, ale nalézt svou ztracenou formu se mu povedlo až letos na antuce. Velmi dobře totiž zahrál na úvodním turnaji oranžového povrchu v Monte Carlu, kde vyřadil Jose Acasusa a Fernanda Gonzaleze, ale ve čtvrtfinále ho zastavil Juan Carlos Ferrero. Od té doby se 24letému tenistovi začalo dařit - v Hamburku skončil mezi nejlepší šestnáctkou na raketě Rafaela Nadala.

Velmi dobrou formu potvrdil na Roland Garros, kde dosáhl skvělého výsledku. Pavoukem turnaje procházel až překvapivě hladce, ve čtvrtfinále bohužel pro něj narazil na výborného Novaka Djokoviče, jemuž podlehl. To však z výčtu letošních úspěchů není vše - rodák z Moskvy si zahrál i semifinále, bylo tomu tak v Gstadu.

Mezi nejlepší osmičkou následně nechyběl v Sopotech a poté i na betonu v New Havenu, ale US Open mu nevyšlo, když ve druhém kole podlehl v tiebreaku pátého setu Feliciano Lopezovi. Díru do světa neprorazil ani nedávno v Bukurešti, kde prohrál ve druhém kole s Francouzem Gicquelem. V rodném městě si ale už poradil jak s Francouzem Mahutem, tak i krajanem Maratem Safinem.

Dnes ho čeká další tenista s ruskou krví, tentokrát momentálně nejlepší hráč největší země světa Nikolaj Davyděnko, na kterého vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.42. Pokud věříte ve výhru o dva roky mladšího Andrejeva, je tu pro vás kurs 2.45.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články