Hlavní obsah

Vaidišová narazí na S. Williamsovou letos už potřetí

Pavouk ženské části Kremlin Cupu už čítá pouhých osm jmen. Mezi nimi nechybí česká hráčka číslo jedna Nicole Vaidišová, která se dnes napotřetí pokusí porazit mladší ze sester Williamsových.

Článek

Premiérový vzájemný duel tyto hráčky odehrály na úvodním letošním grandslamu, kde Serena Williamsová vyhrála po dvou vyrovnaných setech a nakonec se radovala ze zisku grandslamové trofeje. Druhý souboj hostilo Miami, kde měl zápas už hladší průběh, když Williamsová zvítězila po setech 6-1 a 6-4.

I přes tyto porážky je rodačka z německého Norimberku momentálně třináctou hráčkou světa. Žádný turnajový triumf si však letos na své konto nepřipsala, když ani finálový start nezaznamenala. Nejvíce se jí dařilo na už zmiňovaném Australian Open, kde stejně jako v Sydney skončila v semifinále.

Po dvou amerických podnicích v Indian Wells a Miami, odehrála Vaidišová Fed Cup se Slovenskem, ale následně si poranila zápěstí. Na kurty se vrátila v Paříži, když na Roland Garros prohrála až ve čtvrtfinále. Stejného úspěchu poté dosáhla v Eastbourne a také na Wimbledonu, kde velmi nešťastně prohrála s Anou Ivanovičovou. Podobný zápas sehrála i na posledním grandslamu sezony, když ve třetím kole US Open prohrála se Shahar Peerovou.

Od té doby spíše odpočívala a na dvorce se vrátila až tento týden v Moskvě, kde doposud neztratila ani set. Dnes ji však čeká rozhodně těžší soupeřka než ty předchozí (Shvedová a Vesninová). Jak už bylo zmíněno, Serena Williamsová je letošní vítězkou Australian Open. Triumfovat dokázala i na dalším podniku, kde porazila Vaidišovou - v Miami.

Na antuku vstoupila sedmá hráčka světa turnajem v Římě, který ji jako jediný v letošní sezoně nevyšel podle představ. Ve třetím kole totiž nestačila v tiebreaku třetího setu na Patty Schnyderovou. Na Roland Garros, Wimbledonu i US Open skončila ve čtvrtfinále vždy na raketě světové jedničky Justine Heninové. Stejné mety dosáhla před týdnem ve Stuttgartu, kde nestačila na Světlanu Kuzněcovou.

Myslíte si, že se dnes Sereně stane čtvrtfinále znovu osudným a Nicole Vaidišová tak poprvé v kariéře najde na tuto Američanku recept, pak si vsaďte s kursem 2.92. Williemsová letos patří jednoznačně opět ke špičce ženského tenisu a i díky svému postavení v žebříčku je dnes favoritem. Sázková kancelář bwin na ni nabízí kurs 1.30.

Reklama