Hlavní obsah

Získá Anglie povinné tři body?

Fotbalová kvalifikace na mistrovství Evropy 2008 spěje ke svému závěru a mnoha týmům půjde v dnešním hracím dni o hodně. A ani hvězdný tým Anglie není výjimkou. Momentálně sice drží Albion druhou, tedy postupovou pozici, ze třetího místa se ale na Gerrarda a spol. tlačí Rusko. Anglii dnes proto čeká jasný úkol – doma porazit Estonsko.

Článek

Svěřenci kontroverzního trenéra Steva McClarena mají situaci ve skupině E vyloženě ve svých rukou. Na druhém místě tabulky mají náskok před třetím Ruskem dva body. Ale pozor! Již tuto středu hráči Anglie právě na horkou půdu do Ruska cestují! A tak v dnešním zápase musí ve svém svatostánku Wembley porazit fotbalového trpaslíka z Estonska. Pokud se podíváme do statistik, tak zjistíme, že reprezentanti Anglie mají velmi dobrou formu. Poslední čtyři zápasy kvalifikace vyhráli rozdílem třídy, a to vždy shodným výsledkem 3:0. Na jejich lopatě postupně skončili Andorra, Estonsko, Izrael a také Rusko.

Trenérovi McClarenovi může udělat vrásky na čele absence klíčového obránce a zároveň kapitána týmu Johna Terryho. Toho by v dnešním zápase měl nahradit veterán Sol Campbell. Naopak do týmu se po zdravotních problémech vrací Frank Lampard, zcela fit jsou i obě útočná esa - Rooney a Owen. Fanoušci Albionu jistě mají v živé paměti bezbrankovou remízu s Makedonií, nicméně v tomto zápase by měli být Angličané ve Wembley pány na hřišti a před klíčovým zápasem v Rusku by měli Estonsko doslova rozdrtit.

Hráči Estonska jedou se čtyřmi body na Wembley v pozici outsidera. Nic na jejich pozici nemění ani fakt, že zmíněné čtyři body vydolovali v posledních třech zápasech. Estonci navíc nastoupí v Anglii bez několika opor. Bolesti zad zřejmě nepustí do brány jedničku týmu Pooma, dánskému kouči ve službách estonského národního týmu Viggo Jensenovi se navíc rozpadla útočná dvojice Andreas Oper a Vladimir Voskoboinikov. Estoncům příliš nelichotí ani statistika minulého vzájemného zápasu, kdy po brankách Crouche, Joe Colea a Owena doma podlehli Anglii 0:3.

Pravděpodobné sestavy:

Anglie: Paul Robinson – Micah Richards, Sol Campbell, Rio Ferdinand, Ashley Cole – Frank Lampard (Gareth Berry), Steven Gerrard, Joe Cole, David Bentley – Wayne Rooney (Peter Crouch), Michael Owen.

Estonsko: Mihkel Aksalu – Enar Jaager, Andrei Stepanov, Raio Piiroja, Dmitri Kruglov – Taavi Rahn, Aleksandr Dmitrijev, Ragnar Klavan, Martin Reim – Joel Lindpere, Kaimar Saag.

Bookmakeři společnosti bwin vidí zápas zcela jasně. Na vítězství domácí Anglie vypsali kurs 1.07. Věříte-li, že Estonsko překvapí celý fotbalový svět, pak zkuste remízu v kursu8.50, popřípadě vítězství Estonska ohodnocené vysokým kursem 21.00 rovných.

Reklama