Hlavní obsah

Uspěje Ferrero s Wawrinkou i napočtvrté?

Tenisový turnaj ve Vídni se přehoupl do své závěrečné fáze, v níž zbývá odehrát už pouze tři zápasy. Ve druhém semifinále se o účast v závěrečném duelu poperou Juan Carlos Ferrero a Stanislas Wawrinka.

Foto: ČTK/AP

DEFAULT TITLE

Článek

Vzájemné bilanci suverénně kraluje bývalá španělská světová jednička, která na Švýcara našla vítězný recept už třikrát. Poprvé se oba hráči na okruhu ATP potkali před dvěma lety právě ve Vídni, ve stejném roce sehráli duel v Paříži a letos na antuce v Hamburku.

Juan Carlos Ferrero je v tuto chvíli 23. hráčem světa, když především na antuce byl letos vidět. Přesto už jen těžko může pomýšlet na zopakování sezony 2003, ve které byl nejlepším hráčem světa. Dokazují to i letošní výsledky na grandslamech - Roland Garros pro Ferrera skončilo ve 3. kole, na Wimbledonu vypadl ve čtvrtfinále a v Austrálii i USA doslova vyhořel. Právě od US Open se rodák z Onteniente na kurty podíval až ve Vídni, kde si vede prozatím velmi dobře. Ve třech setech dokázal už porazit Caňase, Benneteaua a Gonzaleze.

Jak už bylo zmíněno, dnes ho čeká oblíbený soupeř v podobě Stanislase Wawrinky. Aktuálně 41. hráč světa, si letos na Australian Open poranil koleno a kvůli tomu nehrál více jak tři měsíce. Do hry se vrátil na začátku května na turnaji ATP Masters v Římě, kde však vypadl hned v prvním kole se Španělem Montanesem. Poté sedmkrát nedošel dál než do druhého kola, což se mu podařilo pouze jedenkrát - na Roland Garros.

Reputaci po nepříliš povedeném období si rodák z Lausanne nadmíru spravil na začátku července ve Stuttgartu, kde vyřadil například Guillerma Caňase nebo Argentince Chelu, a až ve finále ho zastavil Rafael Nadal. Už tak úspěšný nebyl v Davis Cupu v Praze, kde nedokázal zvítězit ani v jednom zápase a Švýcarsko tak prohrálo baráž o udržení v elitní skupině. Tento týden však bojuje sám za sebe a ve Vídni mu to vychází na jedničku. Porazit už dokázal Gicquela, Nalbandiana a Lopeze.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že do čtvrtfinále může postoupit pouze jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem utkání Španěl, na kterého si vsadíte s kursem 1.50. Švýcar není rozhodně bez šancí, o čemž ví i experti světové jedničky, kteří na něj vypsali kurs 2.25.

Reklama