Hlavní obsah

Jedenadvacítku čeká odveta s "trpaslíkem"

Eurotip.cz

V září česká reprezentace nečekaně klopýtla v Arménii, kde pouze remizovala. Následně ale deklasovala doma Lichtenštejnsko 8:0; nyní ji čekají odvety a ta první se odehraje právě na půdě jednoho z nejmenších států Evropy.

Článek

Jsou tomu tři měsíce, kdy čeští reprezentanti do 21 let neuspěli na mistrovství Evropy v Nizozemsku, když nedokázali postoupit ze skupiny. To však už není realita, ta odstartovala před měsícem v Arménii, kde nově složený výběr vstoupil do kvalifikace o ME 2009. Vstup to nebyl zdaleka povedený, Lavičkův tým totiž pouze remizoval, když dokonce prohrával a na konečných 1:1 vyrovnával Pekhart.

Chuť si lvíčata spravila doma s Lichtenštejnskem, kterému uštědřila osmigólový debakl, na němž se nejvýrazněji, konkrétně hattrickem podílel plzeňský dlouhán Michal Smejkal. „Je jedno, jestli porazíme mistry Evropy nebo outsidera, každý bod teď má stejnou váhu. A když uspějeme teď, můžeme jít na Turky a Ukrajince ve větší pohodě,“ konstatoval před dnešním zápasem se stejným soupeřem Smejkal.

„Je pravda, že v takových zápasech může být větším soupeřem hlava hráče než protivník samotný. Ale z přípravy a přístupu kluků mám velmi dobrý dojem,“ řekl pozitivně naladěný Vítězslav Lavička, kouč jedenadvacítky, který dnes v Lichtenštejnsku nemůže počítat se zraněnými Slávisty Petrem Jandou a Michalem Švecem. Hrát nemůže ani Marek Střeštík, jenž má stop za žluté karty. Chybět bude také kapitán Jan Šimůnek, který povýšil do seniorské reprezentace.

Lichtenštejnsko je sice malá země na pomezí Švýcarska a Rakouska, ale fotbal je zde velmi populární. Klubovou kopanou zde prezentuje tradiční mužstvo z hlavního města Vaduzu, které hraje švýcarskou ligu a každoročně se účastní evropských pohárů. Ale i reprezentace se už postarala o nějaké ty úspěchy. Samozřejmě, že pouze v jednotlivých utkáních kvalifikace, neboť na závěrečný turnaj, ať už to je MS nebo ME, se tento stát nikdy neprobojoval.

Dobrou kvalitu zdejší kopané potvrzuje i jedenadvacítka, jenž v květnu v úvodním kvalifikačním duelu podlehla 0:1 v Arménii. Velmi dobrý výkon ale podala na začátku září, kdy nebyla daleko od senzace, jelikož prohrála s Tureckem po velkém boji v poměru 2:3. Jak už bylo zmíněno, poslední zápas však svěřencům tomuto mužstvu nevyšel, ale o to větší chuť mají dnes.

I přes to, jsou podle bookmakerů společnosti bwin jasným favoritem utkání čeští mladíci. Jste-li stejného názoru, potom si na ně vsaďte - kurs je 1.02. Remízu si můžete vsadit s kursem 11.00 rovných a na vítězství domácích nabízí světová jednička kurs 26.00.

Reklama