Hlavní obsah

Rozjeté Colorado se vrací domů

Eurotip.cz

Baseballisty Colorada stále neopouští jejich fantastická forma. Tým, který v prvním kole play off přešel hladce přes Philadelphii, zatím neprohrál ani s Arizonou; třetí zápas s ní se dnes pokusí získat pro sebe na domácí půdě.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Spanilá jízda Colorada připomíná hollywodský příběh. Fanoušci podceňovaného týmu se dva týdny před základní částí pomalu loučili se sezonou, jenže to se přepočítali. Rockies začali vyhrávat jeden zápas za druhým a uspěli i v tom posledním, rozhodujícím, v němž si poradili s hvězdným Jakem Peavym i veteránem Trevorem Hoffmanem. Samotný postup do vyřazovacích bojů byl pro tým ohromným úspěchem, mužstvo z Denveru se tím ale nijak neuspokojilo. V semifinále Národní ligy narazili Rockies na Philadelphii; jejich soupeř byl i díky výhodě domácího prostředí favoritem, s tím si ale Colorado hlavu nelámalo, vyhrálo oba zápasy na půdě soupeře a ve třetím utkání si vybojovalo postup do finále ligy. V něm znovu Rockies znovu odehráli první dvě utkání venku - a znovu úspěšně. V prvním z nich překonali překážku v podobě skvělého nadhazovače Webba, druhé utkání sice v deváté směně zdramatizoval closer hostů Corpas, Colorado ale jeho zaváhání napravilo a v jedenácté směně zvítězilo. Nyní se denverský klub vrací na svůj stadion, aby zvýšil vedení v sérii. Pomoci jim v tom dnes má nadhazovač Josh Fogg; třicetiletý hráč nezvládl minulý týden svůj první zápas v play off proti San Diegu, jeho spoluhráči na pálce ho ovšem podrželi a Colorado zvítězilo 9-8. V druhém utkání nestartoval, nováček Morales ale vydržel na kopci pouhé tři směny, a tak se dostalo i na Fogga, který odházel dvě výborné směny a připsal si vítězství.

V době, kdy Colorado bojovalo o to, jestli vůbec postoupí do play-off, se už Arizona mohla na boj o Světovou sérii v klidu připravovat. Zvítězila totiž v Západní divizi a jako nejlepší tým Národní ligy měla navíc jistotu výhody domácího prostředí. Tu v prvním kole také využila: díky Webbovi porazila Chicago Cubs v prvním utkání 3-1 a další vyhrála díky mladým pálkařům 8-4. Také ona poté ukončila sérii už po třech zápasech, když uspěla na půdě Cubs 5-1. V souboji dvou rozjetých týmů ale zatím tahá za kratší konec; pálkaři Arizony na nadhazovače Colorada zatím nevyzráli a jejich tým tak prohrál 1-5 a 2-3. Série se navíc přesouvá na stadion Coors Field, kde je Colorado ještě silnější než venku. Své o tom ví nadhazovač hostů Livan Hernandez, který se pokusí zastavit domácí pálkař. Kubánský veterán zatím v play off odházel jediný zápas; v něm sice během šesti směn pustil na mety deset hráčů Cubs, ti si ale doběhli pro jediný bod a Hernandez si tak připsal zaslouženou výhru. Fanoušci Arizony dnes doufají v podobný výkon. A dočkají se ho, pokud si dvaatřicetiletý nadhazovač povede stejně jako ve dvou dosavadních letošních zápasech na Coors Field: ve čtrnácti směnách si proti němu pálkaři Colorada totiž doběhli pro pouhé tři body.

Vynikající forma a domácí prostředí staví Colorado do pozice favorita, na kterého společnost bwin vypsala kurs 1.59. Myslíte si, že Arizona dnes ukončí vítěznou sérii Rockies a sníží stav série na 1-2? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.40.

Reklama