Hlavní obsah

Madrid: úvodní den zakončí španělský souboj

Eurotip.cz

Prestižní tenisový turnaj v Madridu hned na úvod nabídne opravdu zajímavou porci zápasů. Mezi nimi nebude chybět ryze domácí souboj; ve večerních hodinách se totiž na dvorci proti sobě postaví Fernando Verdasco a Albert Montanes.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Pikantní bude tento zápas o to, že se neuskuteční na tradiční španělské antuce, nýbrž v hale na tvrdém povrchu. Shodou okolností se Verdasco s Monatenesem poprvé a prozatím naposledy střetli před třemi lety právě v rodné zemi, když na oranžovém povrchu ve Valencii zvítězil známější Verdasco.

Ten je v tuto chvíli 32. hráčem žebříčku ATP, čímž zaostává za svým loňským maximem o osm pozic. Důvodem jsou sice kvalitní, ale rozhodně ne nějak extra dobré výsledky tohoto rodáka z Madridu. Verdasco, který zanedlouho oslaví své 24. narozeniny, dokázal letos zvítězit na challangeru v Segovii. Na okruhu ATP už tak úspěšný nebyl, přesto ho veřejnost těžko mohla přehlédnout; semifinále si totiž zahrál v Kitzbuhelu a také nedávno Bangkok, kde mu stopku vystavil pozdější vítěz Dmitry Tursunov.

Za další dobré výsledky se dají považovat čtvrtfinále v New Haven, Stuttgartu, Tokyu a Las Vegas. Celkově letos Verdasco na okruhu ATP sehrál 54 zápasů, z čehož vyhrál 29 soubojů. Poslední vítězství si připsal před 14 dny ve druhém kole v Tokyu, když si poradil s Thomasem Johanssonem. Následně ale podlehl Tomáši Berdychovi. Na startovní listině byl i minulý týden ve Stockholmu, ale z turnaje odstoupil hned před úvodním zápasem kvůli zranění lýtkového svalu.

Dnes by však měl být už stoprocentně fit a okolo desáté hodiny večerní našeho času být schopný sehrát duel se svým krajanem Albertem Montanesem. O tři roky starší rodák ze Sant Carles de la Rapit toho prozatím tolik jako jeho dnešní soupeř nedokázal. Letos však zažívá svou životní sezonu, když byl v srpnu 45. hráčem světa - momentálně je na tom o dvě příčky hůře.

Jeho účast v první padesátce je však rozhodně zasloužená, když na svém kontě má už několik velmi dobrých výsledků. Tím vůbec nejvýraznějším je bezesporu finálová účast na antukové turnaji v Casablance. Mezi nejlepší čtyřku se navíc probojoval v Sopotech, Vina del Mar a také Houstonu. O kolo dříve se loučil na podnicích ATP v Buenos Aires, Poertschachu a také challengeru v Tarragoně. Na turnaji této kategorie v San Marinu si nedávno zahrál dokonce finále.

Myslíte si, že Montanes dnes potvrdí své letošní úspěchy a porazí Verdasca poprvé v kariéře? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 5.93. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte Verdascovi, pak využijte kursu 1.06. Utkání vysílá v přímém přenosu Galaxie Sport.

Reklama