Hlavní obsah

Potvrdí Luton své domácí výsledky?

Reprezentační přestávka tradičně slabé pondělní fotbalové nabídce nenahrává, přesto není zcela prázdná. Jedním ze soubojů je utkání třetí nejvyšší anglické soutěže mezi Lutonem a Northamptonem.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Luton doposud nikdy ve své historii nenakoukl do Premier league. Klub ze středu Anglie k ní však neměl daleko, ještě loni totiž hrával druhou nejvyšší soutěž, ale ziskem pouhých čtyřiceti bodů se o toto postavení v uplynulé sezoně připravil. Letos by se svěřenci Kevina Blackwella chtěli samozřejmě vrátit zpět, ale prozatím se jim to moc nedaří.

Hatters mají po deseti kolech na svém kontě pouhých 11 bodů, když hned deset z nich získali před domácími fanoušky. Dnes je čeká další utkání na Kenilworth Road a to proti Northamptonu, s nímž se Luton střetl na začátku září v rámci LDV Trophy a to úspěšně, když zvítězil 2:0. V dnešním zápase se po dlouhodobějším zranění představí i domácí záložník David Bell, který naposledy mužstvu pomohl v srpnu k vítězství s Gillinghamem. Nejisté jsou naopak starty Chris Coyna a Dave Edwardse.

Jak už bylo zmíněno, na druhé straně barikády dnes bude stát celek z Northamptonu, který rovněž do nejvyšší soutěže nikdy v historii nenakoukl. Pro Cobblers je maximum právě třetí nejvyšší ligová soutěž, do které postoupili teprve před dvěma lety, když o rok dříve nezvládli baráž. V loňské úvodní sezoně si nevedli špatně, když 59 bodů stačilo k příjemnému 14. místu - středu tabulky.

Letos jsou na tom svěřenci Stuarta Graye prozatím hodně podobně; momentálně jsou shodně na čtrnácté pozici s bilancí 3-4-3. Do dnešního utkání ale nevstoupí Northampton v zrovna v nejlepší pohodě. Důvodem jsou celkem velké absence; mimo hru je kapitán Chris Doig, dále také Giles Coke a rovněž vykartovaný střelec Poul Hubertz. Nejisté jsou navíc starty obou krajních beků Andy Holta a Jasona Crowa.

Luton je tak bookmakery bwin favorizován s kursem 2.00 rovné, na remízu si můžete vsadit za kurs 3.20. Myslíte si, že Northampton i přes dosti obsáhlou marodku domácí porazí, pak si vsaďte s kursem 3.35.

Reklama