Hlavní obsah

San Jose opět cestuje

Začátek týdne rozhodně nezastihne NHL v nedbalkách. Za mořem budou sehrána tři utkání. Toronto se chystá po čtyřech domácích utkáních do Buffala, které v předchozím týdnu na vlastním ledě rozdrtilo dva soupeře. Anaheim se již podruhé utká se soupeřem z jarního semifinále play off z Detroitu. Vancouver hostí San Jose.

Článek

Kanadský klub do minulé sezóny vstoupil pln očekávání, která se naplnila. Vancouver získal s příchodem brankáře Luonga potřebnou jistotu a litovat nemusel ani příchodu Krajíčka, který byl zdánlivě nenápadnou součástí velké výměny. Klub vyhrál severozápadní divizi a ve druhém kole play off vypadl až s pozdějším celkovým vítězem. Spokojenost byla natolik velká, že vedení tentokrát mnoho změn nepodniklo. Překvapilo snad jen to, že se nepokusilo udržet posily, které získalo v minulé sezóně před play off. Jedinou významnější posilou Vancouveru se stal obránce Miller. V nové sezóně se klubu zatím daří výhradně pouze proti sokům ze severozápadní divize. Domácí publikum však tým potěšil výhrou na vlastním ledě až na třetí pokus v sobotu.

San Jose v obou sezónách po výluce skončilo vždy v play off ve druhém kole a letos by si již rádo polepšilo. Vedení klubu se v létě především hráčů zbavovalo. Nemůže se tudíž již chlubit kvalitní dvojicí brankářů. Žraloci po delší době do sezóny vstoupili s jasnou jedničko v osobě Nabokova, který ovšem byl již nucen v jednom zápase i střídat. Spoluhráči mu zatím příliš nepomáhají, protože pouze jednou dokázali vstřelit více než dva góly. Dobře se v novém dresu uvedl veterán Roenick, který by po jednozápasové absenci již měl být dnes k dispozici. Trenér San Jose se zřejmě pokusí oživit sestavu roztržením úderné dvojice, kterou v minulých sezónách tvořili Thornton a Cheechoo.

Přestože jsou oba kluby z různých divizí, již se v této sezóně před deseti dny utkaly. Bookmakeři bwin očekávají, že domácí tým vrátí hostům vcelku čerstvou porážku. Na výhru Vancouver vypsali kurs 2,25 . Hostující celek hrál čtyři z prvních pěti utkání venku a již je opět na cestách. San Jose je zvyklé na ledě dnešního soupeře alespoň jednou za sezónu vyhrát. Pokud se mu to dnes zdaří již podruhé, stane se tak v kursu 2,55 .

Reklama