Hlavní obsah

Almagro hraje se Santorem

Druhý hrací den tenisového turnaje ATP Masters Series v Madridu otevře francouzsko-španělský souboj. Zkušený Fabrice Santoro poprvé v kariéře vyzve domácího Nicolase Almagra.

Článek

Španělský tenista, který před dvěma měsíci oslavil 22. narozeniny, nevstoupil do začátku sezony zrovna podle svých představ. V Dauhá prohrál hned v prvním kole a na Australian Open podlehl po pětisetové bitvě Američanovi Robby Gineprimu. Poté se však přeorientoval na oblíbenou antuku a v Buenos Aires došel až do semifinále, kde nestačil na Juana Monaca. Na konci února skončil rodák z Murcie ve čtvrtfinále v Acapulcu na raketě Carlose Moyi a na turnaji ATP Masters v Miami mu příliš nepřál los, protože hned ve třetím kole narazil na Rogera Federera, který byl pochopitelně nad jeho síly.

První a prozatím poslední letošní titul si aktuálně 26. hráč světa připsal na začátku dubna - ve Valencii porazil ve finále Potita Staraceho z Itálie. O měsíc později v Hamburku vyřadil Španěl například Tommyho Robreda nebo Jose Acasusa, ale ve čtvrtfinále prohrál s Lleytonem Hewittem. Dalším úspěchem pro 182cm vysokého Almagra bylo červencové finále v Bastaadu, kde nestačil na Davida Ferrera.

Překvapivě velmi slušně zahrál i na amerických betonech, když nejlépe dopadl v Cincinnati, kde došel překvapivě až do čtvrtfinále, v němž prohrál s Rogerem Federerem. Ve Flushing Meadows nestačil ve třetím kole na Nikolaje Davyděnka. Krátce poté skrečoval na turnaji v Bukurešti a minulý týden ve Vídni neuspěl v úvodním kole s Mardy Fishem.

V Madridu by si tak před vlastními fanoušky jistě chtěl spravit chuť a příležitost má už dnes, kdy sehraje úvodní zápas s Fabricem Santorem. Tento zkušený Francouz začal letošní sezonu dosti průměrně, když se držel kolem páté desítky žebříčku ATP.

Ve druhé polovině roku se ale zlepšil; nejdříve překvapivě triumfoval na trávě v Newportu a před třemi týdny došel do semifinále v Bombaji. Kromě těchto úspěchů se letos dokázal probojovat do čtvrtfinále v Dubaii a Chennai. Tuto sbírku úspěchů by jistě chtěl rozšířit momentálně v Madridu i proto, že předchozí turnaje (Méty, Vídeň) pro něj skončily hned v úvodním kole.

Na výhru domácího Nicolase Almagra vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.60. O něco méně věří bookmakeři ve vítězství Fabrice Santora, na kterého určili kurs 2.05.

Reklama