Hlavní obsah

Udrží si Ferrero kladnou bilanci s Djokovičem?

Prestižní tenisový turnaj série Masters v Madridu má dnes na programu osmifinálové souboje. V jednom z nich se o účast v závěrečné osmičce střetnou Juan Carlos Ferrero a Novak Djokovič.

Článek

Vzájemná bilance je zatím ně straně bývalé světové jedničky ze Španělska. Ferrero se ale se Srbem utkal pouze jednou a navíc už před dvěma lety, kdy bylo Djokovičovi pouhých 18 let. Tehdy Španěl přehrál letošní hvězdu hladce ve dvou setech na turnaji v chorvatském Umagu.

Juan Carlos Ferrero je v tuto chvíli 23. hráčem světa, když dal o sobě letos vědět především na antuce. Přesto už jen těžko může pomýšlet na zopakování sezony 2003, ve které byl nejlepším hráčem světa. Dokazují to i letošní výsledky na grandslamech - Roland Garros pro Ferrera skončilo ve 3. kole, na Wimbledonu vypadl ve čtvrtfinále a v Austrálii i USA vyhořel. Právě od US Open se rodák z Onteniente na kurty podíval až minulý týden ve Vídni, kde prohrál až v semifinále se Stanislasem Wawrinkou.

Mezi nejlepší čtyřku se rovněž probojoval v Monte Carlu, Acapulco a také Costa Do Sauipe, když na posledně jmenovaném podniku následně prohrál ve finále s Guillermo Caňasem. Za takový úspěch by se jistě nezlobil na probíhajícím turnaji v Madridu, kde si doposud poradil s Kolumbijcem Fallou a také svým krajanem Moyou.

Dnes ho však čeká pravděpodobně tvrdší oříšek. Srb Novak Djokovič si totiž za poslední měsíce vydobyl opravdu obrovské jméno. Po delší době se totiž našel hráč, který je schopný konkurovat duu Federer - Nadal. Svou kvalitu rodák z Bělehradu letos potvrdil ziskem pěti turnajových trofejí, když přemožitele nenašel v Adelaide, Miami, Estoril, Montrealu a minulý týden také ve Vídni. V kanadském Montrealu dokonce dokázal porazil ve finále světovou jedničku Rogera Federera, tak úspěšný už nebyl na US Open, kde mu švýcarský fenomén porážku s přehledem vrátil.

Přesto může být Djokovič se svým letošním účinkováním na okruhu ATP spokojen. Do finále se kromě Flushing Meadows probojoval také v Indian Wells. Mezi nejlepší čtyřkou nechyběl v Rotterdamu a také na grandslamech v Paříži a Wimbledonu. V Madridu je sice kompletní světová špička, včetně Federera s Nadalem, přesto má Srb opět ty nejvyšší ambice.

Kvalitu Djokoviče dnes potvrzují i bookmakeři společnosti bwin, kteří na jeho vítězství v dnešním zápase vypsali kurs 1.12. Outsiderem je tak samozřejmě Juan Carlos Ferrero, na jehož výhru určili experti bwin kurs 4.57.

Reklama