Hlavní obsah

Stevenege dnes hostí Burton

Fotbalová nabídka je dnes opravdu minimální, přesto v ní figuruje jeden pikantní zápas. Pátá nejvyšší anglická soutěž má totiž na programu předehrávku, ve které změří síly třetí a čtvrtý celek tabulky - Burton, respektive Stevenage.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do souboje dvou aspirantů na postup vstoupí díky domácímu prostředí v roli mírného favorita Stevenage. Tento klub kroutí v anglické Konferenci už neuvěřitelnou dvanáctou sezonu, když se především v posledních letech umisťuje mezi nejlepšími, ale na postup stále ne a ne dosáhnout. Letos se o to pokouší znovu a prozatím si vede velmi dobře, když se ziskem 32 bodů během 16 kol zaobírá aktuálně 4. příčku tabulky.

Z té se však dnes může stát nejméně do soboty stříbrná pozici, jestliže Borough porazí v předehrávce Burton. Manažer Mark Stimson ale nemůže pro utkání počítat se zraněnou dvojicí Ollie Allen - Alistair John.

Stejnou šanci na umístění má dnes i Burton, který doposud nasbíral o bod více než domácí a v případě vítězství se bodově dokonce dotáhne na vedoucí Torquay, jenž se po sestupu letos pokouší o okamžitý návrat do čtvrté nejvyšší anglické soutěže. Stejný cíl má letos i Burton Albion, který loni skončil v Konferenci na smolné šestí příčce a přišel tak i o baráž.

Letos praktikuje především hru s kvalitní defenzivní činností a už pouze společně s Cambridge má na svém kontě jedinou porážku. Tu utrpěli Albion hned ve třetím kole a přesně od 19. srpna jsou tedy neporažení. Dnes tuto statistiku budou chtít muži kouče Nigela Clougha jistě prodloužit; pomoci k tomu nebude moci David Farrell, jehož zranění si vyžádá třítýdenní klid.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou šance obou celků v dnešním zápas poměrně vyrovnané - na vítězství domácích si můžete vsadit s kursem 1.90. Jestliže si myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.30. Na hosty najdete u stejné společnosti kurs 3.40.

Reklama