Hlavní obsah

Calgary začíná dlouhou sérii domácích zápasů

Čtvrtek je již tradičně bohatý na utkání v NHL. Atlanta stále nezískala bod, obětovala trenéra a dnes se pokusí pomstít Rangers za rychlé jarní vyřazení z play off. První domácí zápas sehraje Boston, který hostí Tampu Bay. Odpočinutý Edmonton míří na led do Phoenixu, pro který to také bude první utkání v tomto týdnu. Calgary hostí Los Angeles.

Foto: REUTERS/Patrick Price

Švéd Kristian Huselius z Calgary se snaží překonat brankáře Detroitu Dominika Haška.

Článek

Klub z kanadského města zahajoval sezónu dvěma domácími zápasy, ale diváky dvěma těsnými prohrami a jediným získaným bodem nepotěšil. Calgary se posléze vydalo skoro na týden ven a vrátilo se mnohem spokojenější. Bez bodu odešlo z ledu pouze v jednom ze čtyř zápasů, když se nedokázalo pomstít svému jarnímu přemožiteli z play off. Nový trenér Keenan se zatím může spolehnout především na útočníky, kteří jsou v klubu již jako doma. Dominuje jim stejně jako v minulých letech kapitán Iginla, který má kolem sebe schopné spoluhráče. V obraně se dobře uchytili i nově příchozí Aucoin a Eriksson. Nemilým překvapením jsou zatím asi pouze statistiky brankáře Kiprusoffa, který byl v minulých letech pro Calgary rozhodně větší oporou.

Los Angeles začalo sezónu utkáními v Evropě. První zápas sice vyhrálo, ale velmi rychle přišlo i vystřízlivění. Následovalo pět zápasů bez jediného získaného bodu. LaBarbera a Bernier se v brance střídali, ale vzhledem k demoralizujícím výsledkům byl druhý z nich poslán na počátku tohoto týdne ještě zpět do juniorského týmu. V úterý pak dostal poprvé v novém působišti šanci Aubin, který pro klub získal druhou výhru díky úspěchu v samostatných nájezdech. Další noví hráči v dresu Los Angeles zatím nezáří. Pravidelně jich nastupuje pět, ale dohromady vstřelili pouhé čtyři branky. Ani zkušení starousedlíci z obrany se však nemají čím chlubit. Blake a Višňovský vévodí celé NHL pokud jde o záporný počet bodů v kolonce +/- hodnocení.

Bookmakeři bwin dosti jasným způsobem favorizují domácí klub. Calgary nyní čeká až do začátku listopadu sedm zápasů v řadě před vlastními fanoušky. Pokud tuto sérii započne vítězstvím, stane se tak v kursu 1,75 . Los Angeles čekají dva zápasy ve dvou dnech u soupeřů z Kanady ze severozápadní divize. V minulé sezóně se mu po delší době nepodařilo na ledě dnešního soka bodovat. Pokud naváže výhrou na úspěchy z předchozích sezón, bude to v kursu 3,7 .

Reklama