Hlavní obsah

Premier league: 10. kolo odstartuje derby

Po přestávce způsobené kvalifikačními zápasy o Euro 2008 je tu 10. kolo anglické Premier league. To otevře po poledni liverpoolské derby mezi domácím Evertonem a FC. Oba týmy letos zvítězily ve čtyřech utkáních, ale pouze Reds zůstávají stále neporaženi.

Článek

Speciální přivítání může očekávat trenér hostí Benitez, který označil Everton za „malý klub“. „Pokud se oni považují za velkoklub, tak by měli mít lepší výsledky a třeba vyhrávat ligu. Loni jsme je doma porazili 3:0 a to rozhodně nebyla náhoda,“ říká domácí obránce Alan Stubbs.

Aktuálně desátému Evertonu se však v poslední době příliš nedaří, když ze 4 zápasů zvítězil pouze jednou – doma proti Middlesbrough 2:0. V posledním utkání s Newcastlem Blues dlouho drželi remízu 1:1, ale po nepovedeném závěru Strakám nakonec podlehli v poměru 2:3.

Do dnešního střetnutí mohou být domácí posíleni o uzdraveného australského záložníka Tima Cahilla. Kouč David Moyes naopak nemůže počítat se záložníkem Thomasem Gravesenem, který laboruje s poraněným kolenem a ani útočníkem Andy Johnsonem, jenž se zotavuje z operace kotníku. O dvě místa v útočné řadě se tak poperou James McFadden, Victor Anichebe a Nigérijec Yakubu.

„Pokud uděláte dobrý výsledek v derby, může vám to pomoci v dalším průběhu sezony,“ dodává trenér David Moyes.

Liverpool, kterému patří čtvrtá pozice, sice předvedl suverénní start do soutěže, ale zdá se, že parádní formu ztratil. Po šestigólovém přídělu do sítě Derby Reds dvakrát remizovali 0:0 –v Portsmouthu a následně doma s Birminghamem. Ve Wiganu si svěřenci trenéra Beniteze sice připsali povinné 3 body, ale doma s Tottenhamem opět jenom remizovali 2:2, když v 90. minutě srovnával Torres.

„Udělali jsme dvě velké chyby. Jsem zklamaný, protože jsme duel kontrolovali, ale neproměnili šance. I malé detaily ovlivní průběh zápasu a z toho se musíme poučit,“ dodal po utkání kouč Benitez.

Pochybnosti visí nad startem Španěla Fernanda Torrese, který ještě musí dohánět tréninkové manko po zranění stehna. Zcela fit je naopak další forvard Dirk Kuyit, jež doléčil natažené kolenní šlachy a rovněž připraven by měl být Xabi Alonso. Obránce Daniel Agger dnes nenastoupí kvůli zranění chodidla, stejně tak Harry Kewell, který dohání tréninkové manko.

Na vítězství domácího Evertonu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.50. O něco více věří bookmakeři ve výhru Liverpoolu s kursem 2.00 rovné. Na remízu si můžete vsadit v kursu 3.15.

Reklama