Hlavní obsah

Boston tři roky neporazil Rangers

Pouze čtyři kluby si dnes v NHL nezahrají. V pacifické divizi Dallas přivítá Anaheim, který si zatím drží průměr jednoho získaného bodu na utkání. V severozápadní divizi se odehraje souboj klubů z kanadských měst, protože Calgary se vrací domů, kde hostí Edmonton. Detroit ukončí turné po pacifické divizi duelem s Phoenixem. Boston hostí Rangers.

Článek

Medvědi v obou sezónách po roční přestávce uzavírali tabulku severovýchodní divize. V letní přestávce se vedení klubu rozhodlo občerstvit kádr jen mírně. Do branky přišel Fernandez, který si však zřejmě v novém působišti ještě nezvykl. Thomas podává podstatně vyrovnanější a lepší výkony. Boston začal nový ročník návštěvou všech pěti týmů z pacifické divize. Domů se vrátil se šesti body, což mohl rozhodně považovat za úspěch a dobrý vstup do sezóny. V prvním zápase před vlastními diváky se sice nechal přestřílet, ale přesto i toto utkání ve čtvrtek vyhrál. Své spoluhráče diriguje pomocí přihrávek vybízejících ke skórování Savard. V sestavě by dnes neměl chybět nikdo důležitý.

New York Rangers v minulé sezóně udělali další krok, když prošli v play off o jedno kolo dále než vloni. V letní přestávce byl klub přesto hodně aktivní na přestupovém trhu. Odchody, pokud jde o počet hráčů, převážily nad příchody. Získání Druryho a Gomeze se ovšem jevilo po stránce kvality jako jako dostačující náhrada. První zápas sezóny Rangers vyšel, ale přesto tým nenastartoval. Následovala dvě střelecky utrápená venkovní utkání. Před týdnem přišla i první domácí prohra. Ve čtvrtek se Rangers vydali na cestování a nezačali dobře, protože prohráli na ledě celku, který na jaře vyřadili z play off a který se den předtím zbavil trenéra. Jediným pozitivem je, že se konečně opět podařilo zužitkovat nějaké přesilovky. Stalo se tak ovšem až za rozhodnutého stavu.

Bookmakeři bwin přes zcela opačné bodové zisky obou mužstev favorizují hostující celek. Na Boston vypsali kurs 2,55 . Domácí tým po výluce skutečně s hosty všechny zápasy prohrál, ale na vlastním ledě se tak obvykle stávalo až mimo normální hrací dobu. Na dvoubodový úspěch New York Rangers v základní hrací době si dnes lze vsadit v kursu 2,25 .

Reklama