Hlavní obsah

West Ham přivítá Sunderland

Před sobotními zápasy patřila West Hamu 11. příčka. Hosté ze Sunderlandu ztráceli na svého dnešního protivníka dva body a vítězstvím by se tak dostali před svého soupeře. K tomu mají nyní dobrou příležitost: domácí se totiž trápí a dvě utkání nevstřelili ani gól.

Článek

Po vydařeném vstupu do sezony se West Ham začíná trápit. V polovině září ještě kladiváři zdolali Middlesbrough jasně 3:0, ale následně utrpěli porážku 1:3 s Newcastlem a nejtěsnějším možným rozdílem podlehli nejdříve Arsenalu a následně Aston Ville.

„Jsme nesmírně zklamaní, že nemáme ani bod. Přímý kop, ze kterého padl rozhodující gól, se vůbec neměl kopat. Nebyl tam žádný kontakt a rozhodčí to odpískal špatně,“ okomentoval kouč domácích Alan Curbishley branku, kterou ve Villa Parku vstřelil mladý Craig Gardner.

Domácí dnes ve své sestavě přivítají posilu z Liverpoolu – útočníka Craiga Bellamyho, který se již zotavil po operaci třísel. Nezahraje si naopak mladý forvard Dean Ashton, který proti Aston Ville utrpěl zranění kolene; příležitost na hrotu tak dostane 23letý Carlton Cole. Otazník visí nad startem záložníka Freddieho Ljunberga, který kvůli problémům s lýtkem zmeškal zápas Švédska se Severním Irskem. Na marodce se již delší dobu nacházejí Kieron Dyer a Julien Faubert.

Nováček ze Sunderlandu získal z posledních třech zápasů pouze bod, ale narozdíl od svého dnešního protivníka střílí branky. V 7. kole proti Middlesbrough srovnával na 2:2 až v závěru utkání hostující záložník Liam Miller. V dalším střetnutí podlehli svěřenci kouče Roye Keana 1:2 Blackburnu a naposled nestačili na Arsenal.

„Po tak špatném začátku mě napadalo, aby to neskončilo o pět nebo šest gólů. Hráči odevzdali všechno, ale proti takovému soupeři potřebujete velkou porci štěstí. Měli jsme ho hodně, ale bohužel to nestačilo,“ dodal po duelu na Emirates stadium Keane.

Proti West Hamu nenastoupí 21letý obránce Paul McShane, který má stop kvůli červené kartě v zápase s Gunners. Jeho místo na pravém kraji obrany tak zaujme Greg Halford. Nezahraje si ani zkušený útočník Andrew Cole, který stále laboruje s poraněným lýtkem. Na marodce se dále nacházejí záložník Carlos Edwards (kolenní šlachy), obránce Russell Anderson (kotník) a také kapitán Dean Whitehead.

„Pokud prohrajete fotbalové utkání, neměli byste být spokojeni. Nesmí nás uspokojit, když lidé říkají že nehrajeme špatně. Jde totiž hlavně o výsledky,“ dodává trenér Roy Keane.

Podle sázkové kanceláře bwin je favoritem dnešního klání domácí West Ham s kursem na 1.80 výhru. Ve vítězství Sunderlandu bookmakeři příliš nevěří, když na ně vypsali kurs 4.15. Na remízu je obligátní kurs 3.30.

Reklama