Hlavní obsah

AC Milán hostí Empoli

Milánští neprožívají určitě nejpovedenější start do ligy, když jim patří až 7. příčka v tabulce. Dnes hostí Empoli, které v loňské sezoně bojovalo o příčky zajišťující pohárovou Evropu. Letos to ale vypadá na boj o udržení - v současné době hostům patří 18. pozice.

Článek

Domácí od úvodní výhry nad Janovem 3:0 pokaždé remizovali a na půdě Palerma dokonce podlehli 1:2. Nepříznivou bilanci zlomili Rossonegri v posledním utkání před reprezentační přestávkou na hřišti Lazia Řím, kde zvítězili vysoko 5:1. O úvodní branku se postaral záložník Ambrosini a po dvou gólech přidali Kaká s Gilardinem.

Tento výsledek uklidnil nespokojeného prezidenta klubu Silvia Berlusconiho, který před utkáním uvedl, že toto období je nejhorší dobou jeho předsednictví. „Měli jsme poněkud nešťastný start do sezony, ale pomalu se z toho otřepáváme,“ dodává Berlusconi.

Trenér Carlo Ancelotti stále nemůže počítat se službami brazilského útočníka Ronalda, který ještě nedoléčil poraněné kolenní vazy. Milánští se tak v útoku budou spoléhat především na Alberta Gilardina, který se střelecky probudil právě v posledním střetnutí s Laziem.

Vítězná sestava se nemění a toto heslo ctí i kouč Ancelotti, který pravděpodobně provede pouze jednu změnu oproti poslednímu duelu – ne zcela zdravého Alessandra Nestu by měl v obraně nahradit Dario Šimič.

Mužstvo Empoli se výsledkově trápí, ale není tomu tak dlouho, co si připsalo na své konto první vítězství. V 6. kole si totiž svěřenci Gigi Cagniho poradili s Palermem, jenže v posledním zápase v Sieně na dobrý výkon nenavázali a 16. celku tabulky podlehli 0:3.

„Nejspíš před brankou postrádáme trochu více rozhodnosti a štěstí, ale v posledních týdnech jsme předvedli, že na tom nejsme zas tak špatně,“ říká záložník Davide Moro.

Hosté dnes nemůžou počítat s obráncem Danielem Adanim, který si odpykává karetní trest. Jeho pozici zaujme Lino Marzoratti, jehož vlastníkem je právě Milán. Trenér Cagni bude navíc postrádat dalšího beka Vittoria Tosta a mladíky, kteří jsou v Empoli na hostování z Juventusu - Claudia Marchisia a Sebastiana Giovinca.

Domácí jsou jasnými favority a stejného názoru je i sázková kancelář bwin, která na výhru AC Milán vypsala kurs 1.20. Na vítězství Empoli určili bookmakeři vysoký kurs 12.50 a na remízu je kurs 5.25.

Reklama