Hlavní obsah

Trenér Straka se postaví Spartě

Eurotip.cz

Pražská Sparta před reprezentační přestávkou utrpěla na Letné hořkou porážku v derby se Slavií. Další ránu jí dnes může zasadit její bývalý trenér František Straka, který nyní šéfuje českobudějovické kabině.

Článek

Sparta neodstartovala do letošní sezony nejhůře, ale řada afér ji srazila na kolena. Tou poslední bylo nedisciplinované chování záložníka Pavla Horvátha, který v derby pražských „S“ oplácel Pudilovi jeho nedovolený zákrok a rozhodčím byl následně vyloučen. Špílmachr Sparty tak dnes bude svému klubu chybět stejně jako další potrestaný Tomáš Řepka. Trest už sice vypršel Martinu Abrahámovi, přesto dnes nenastoupí kvůli zranění stejně jako Luboš Hušek.

V Českých Budějovicích to navíc nebude pro Spartu žádná procházka růžovým i proto, že na jihu Čech na jaře prohrála. „Máme soupeři co vracet, ale jde o hodně bojovný tým. Nálada po prohraném derby se už zvedla, během pauzy jsme sice měli hodně hráčů v reprezentacích, ale zapracovali jsme na fyzické kondici,“ konstatoval Michal Bílek, trenér Pražanů.

V úvodu letošního roku to byl bývalý hráč Sparty Karel Poborský, kdo dirigoval mužstvo Českých Budějovic a dotáhl ho k vítězství. Dnes by se i v tomhle směru mohl scénář opakovat, na lavičce Jihočechů je totiž František Straka, bývalý kouč Sparty a jak se přiznává i velký srdcař tohoto klubu.

„Zápas se Spartou je obrovský tahák, moc se na něj těšíme. Soupeř je jasným favoritem, ale my uděláme doma maximum pro vítězství," nastínil své plány kouč Straka, který bude poprvé moci do ostrého zápasu nasadit Brazilce Renana Marquese.

Sparta bude sice na jihu Čech hostem, ale i tak je považována za favorita s kursem 1.75. Remíza si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.25 a vítězství domácích s kursem 4.25.

Reklama