Hlavní obsah

Liberec se s novým trenérem popere o body v Mladé Boleslavi

Pouhých šest bodů má aktuálně na svém kontě Slovan Liberec, který v předchozích letech vždy bojoval o nejvyšší příčky Gambrinus ligy. Vedení klubu na tuto skutečnost zareagovalo změnou trenéra a Ladislav Škorpil si tak dnes odbude svou obnovenou libereckou premiéru v Mladé Boleslavi.

Článek

Ani Středočeši nevstoupili do nové sezony vůbec dobře, ale po změně trenéra se jim začalo dařit. Svěřenci Zdeňka Ščastného dokonce postoupili do základní skupiny Poháru UEFA, když na penalty uspěli v italském Palermu. Následný los rozhodl o tom, že do města automobilů přijedou španělský Villarreal a AEK Atény. Zbylé dva zápasy odehrají Škodováci v Leverkusenu, respektive Elfsborgu.

Dnes se však musí soustředit na domácí soutěž, ve které je čeká dohrávka 10. kola. V ní by si Škodováci jistě chtěli spravit chuť po nevydařeném utkání Poháru ČMFS z minulého týdne, v němž podlehli druholigovému Třinci. „Je to škoda, ale nemělo by nás to rozhodit. Naopak chceme navázat na poslední podařené ligové zápasy a hlavně výhru z Brna. Pokud ji nepotvrdíme domácí výhrou, tak to trochu ztrácí význam,“ konstatoval kouč Ščasný, jenž se konečně bude moci spolehnout i na Marka Matějovského.

„Ale s Libercem nás nečeká nic jednoduchého. I proto, že vyměnili trenéra, což je pokaždé pro soupeře nepříjemné,“ dodal kouč, jenž bude postrádat pouze dlouhodobě zraněné Ševinského, Riegela a Dittricha.

Liberec si sice před měsícem připsal první vítězství v letošním ročníku s Plzní, ale následně prohrál v Olomouci a poté doma pouze remizoval s Kladnem, což ukončilo zdejší trenérskou štaci Michala Zacha. O novém nástupci se vcelku dlouho diskutovalo, když padala jména jako Hřebík, Komňacký nebo bývalý kouč Liberce Škorpil. Nakonec právě Ladislav Škorpil nakonec usedl na lavičku Severočechů, kde před čtyřmi lety slavil titul.

Momentální myšlenky Slovanu jsou však trochu jinde. Liberec se totiž nacházím na úplném chvostu tabulky a nejdříve se z něj musí dostat. To se mu může podařit už dnes; v případě zisku bodu odsunou Severočeši na poslední místo pražské Bohemians, možná i sousední Jablonec.

„Situace Liberce je vážná, ale nikoliv zoufalá,“ myslí si Škorpil. „Zdá se mi, že hráči pookřáli, což je důležité. Ale teď je potřeba, aby se to přeneslo tam, kde to je rozhodující, tedy při zápase na hřiště,“ dodal nový lodivod Liberce, jehož listina zraněných nemá konce; mimo hru jsou Janů, Holeňák, Blažek, Bejbl, Dejmek, Jirouš a Krátký, nejistý je navíc start Dorta.

Na Boleslav dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.75. Věříte, že Liberec zvítězí a posune se tak tabulkou výrazně vzhůru, pak si vsaďte právě na něj s kursem 4.60. Na remízu nabízí experti bwin kurs 3.10.

Reklama