Hlavní obsah

Tottenham s Černým v brance nastoupí v Newcastlu

Český brankář Radek Černý působí sice v Tottenhamu už od ledna roku 2005, přesto si v jeho dresu zachytal doposud pouze třikrát. Jednička týmu Paul Robinson se ale zranil a dnes si tak třínásobný český reprezentant připíše start v St. James Parku.

Článek

Straky jsou v tuto chvíli se dvěma zápasy k dobru na 8. příčce tabulky Premier league. Velmi dobře si prozatím vedou především na domácím hřišti, kde ze čtyř zápasů získaly 10 bodů. Poslední body na domácím hřišti získali svěřenci Sama Allardyce před reprezentační přestávkou, kdy přestříleli v poměru 3:2 Everton.

Dnes je čeká zápas s Tottenhamem, do něhož už bude konečně moci zasáhnout i velký letní nákup v podobě Joey Bartona, který do Newcastlu přišel za 5,8 miliónu liber z Manchesteru City. „On byl můj preferovaný nákup, jelikož si myslím, že jeho talent týmu ohromně pomůže,“ konstatoval Allardyce k záložníkovy Bartonovi, který od úvodu sezony laboroval se zlomeninou zánártních kůstek. Po lehčích zraněních jsou kromě něj fit i Michael Owen, Claudio Cacapa a Mark Viduka, zatímco Shola Ameobi stále do hry nezasáhne.

Newcastlu dnes ale nečeká lehký soupeř; Tottenham je sice aktuálně s pouhým jedním vítězstvím třetím nejhorším celkem Premier league, přesto stále patří k nejvýraznějším týmům soutěže. O tom svědčí i střelecká produktivita Kohoutů; více branek vstřelily už pouze Portsmouth a Arsenal. Na druhou stranu svěřenci Martina Jola hodně inkasují, což se zdá být hlavním faktem neúspěchů.

Všech osmnáct branek pustil za svá záda brankář anglické reprezentace Paul Robinson, když na některých měl obří podíl. Dnes ale žádnou další hrubku jistě nevyrobí, jelikož si při plnění reprezentačních povinností poranil lýtkový sval a v nominaci pro utkání chybí. Jak už bylo zmíněno, do branky se tedy postaví brankář, který je v Tottenhamu na hostování z pražské Slávie - Radek Černý. Robinson však není jedinou absencí hostů; mimo hru jsou rovněž Ricardo Rocha, Kevin-Prince Boateng, Benoit Assou-Ekotto a Ledley King. „Soustředíme se pouze na zápas a jsme rozhodnuti vybojovat tři body,“ řekl Jermaine Jenas, záložník Tottenhamu.

Newcastle je považován za mírného favorita s kursem 2.30. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.15 a na vítězství hostů vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.85.

Reklama