Hlavní obsah

Nalbandian má Wawrinkovi co oplácet

Eurotip.cz

Hned tři nejlepší hráče světa dokázal minulý týden porazit Argentinec David Nalbandian. Svou formu se nyní pokusí potvrdit v Basileji. Stanislas Wawrinka sice nemá takové jméno jako Federer nebo Nadal, přesto už ale dokázal Nalbandiana třikrát porazit.

Článek

Nadalovo tažení v Madridu budí údiv nejen kvůli tomu, že si poradil s Nadalem, Djokovičem a nakonec i Federerem, ale i kvůli způsobu, jakým to dokázal. Pětadvacetiletý Argentinec měl přitom ve druhém kole namále, když s Tomášem Berdychem prohrával 4-6 0-4, po vítězném tie-breaku ve třetí sadě ale jako by Nalbandianovi narostla příslovečná křídla. Krajana Del Potra porazil 6-2 6-4, ve čtvrtfinále smetl z kurtu Nadala, který na něj dokázal uhrát pouhé tři hry, a v semifinále poté neztratil set ani s Djokovičem, jehož porazil 6-4 7-6. Ve finále už ho nečekal nikdo menší než Roger Federer, ani nejlepší hráč současnosti ovšem na Argentince nenašel recept. V prvním setu sice uspěl Švýcar jasně 6-1, potom ale začal úřadovat Nalbandian, který druhou i třetí sadu získal poměrem 6-3. "Když jsem fyzicky a technicky v pohodě, dokážu porazit kohokoliv," řekl po utkání Argentinec, který ukončil sérii čtyř proher s Federerem v řadě a snížil svou bilanci s ním na 7-8.

Posledním, kdo Nalbandiana dokázal porazit, tak stále zůstává Stanislas Wawrinka. Tenista, kterého měli čeští diváci možnost vidět v utkání Davis Cupu, totiž na něj vyzrál předminulý týden ve druhém kole turnaje ve Vídni, kde Nalbandiana porazil 5-7 6-3 6-1. Švýcar, kterému se nejvíce daří na antuce, odehrál ve vídeňské hale svůj zřejmě nejpovedenější letošní turnaj. Před čtvrt rokem se ve Stuttgartu dokázal také dostat do finále, kde nestačil na Rafaela Nadala, jména soupeřů v Rakousku ale přeci jen budí větší respekt: po výhře nad Gicquelem v prvním kole a zmiňovaném vítězství nad Nalbandianem si Wawrinka dokázal poradit i s Felicianem Lopezem a v semifinále porazil i Španěla Ferrera. Nad jeho síly byl až ve finále Djokovič, který zvítězil hladce 6-4 6-0. S Madridem se Wawrinka rozloučil hned v prvním kole, v němž prohrál s Kieferem 5-7 3-6. O to více času ale měl na to, aby se připravil na domácí turnaj v Basileji, kde obhajuje loňské semifinále.

Wawrinkovo nedávné vítězství nad Nalbandianem bylo už třetí, kterého Švýcar nad slavnějším soupeřem dosáhl. Loni na sebe oba narazili čtyřikrát. Na grandslamových turnajích v Austrálii a Paříži se radoval Nalbandian, jenže potom mu to Wawrinka oplatil: porazil ho v Cincinnati, právě před rokem v Basileji a nyní i ve Vídni. Znamená to, že našel recept na Nalbandianovu hru? Podle bookmakerů spíše ne, protože za favorita utkání považují Argentince, na kterého vypsali kurs 1.35. Pokud si myslíte, že Wawrinka s Nalbandianem uspěje počtvrté v řadě, vsaďte si na ně, kurs je 2.70.

Reklama