Hlavní obsah

Washington střílí málo gólů

Eurotip.cz

Zámořská NHL má dnes na programu pět zápasů. Buffalo pokračuje v pětidílném cestování utkáním na ledě Caroliny. Minnesota se také domů podívala jen na chvíli a v Calgary začíná projížďku po kluzištích konkurentů z její severozápadní divize. Philadelphia si jede na jih vzpomenout, jak dokázala vítězit na Floridě. V hlavním městě USA hraje Tampa Bay.

Článek

Washington začal sezónu výtečně třemi těsnými výhrami, ačkoli hrál dvakrát venku. Velmi málo při nich inkasoval, ale moc branek zároveň sám nenastřílel. V dalších čtyřech utkáních se mu většinou dařilo dodržet pouze druhé pravidlo. Výsledkem byl nulový bodový zisk. Washington zatím dal v sedmi zápasech dohromady pouhých čtrnáct branek. Přestala se mu dále dařit hra v oslabení a v posledních dvou domácích zápasech již nevyužil ani žádnou nabídnutou přesilovou hru. Brankáři Kölzig a Johnson se v chytání zatím vcelku poctivě střídají a dnes je na řadě první z nich. Trenér především doufá, že již bude moci nastoupit trénující Sjomin. Zřejmé je, že přinejmenším změní složení útočných trojic, když Clarka posune nejspíše do první řady k Ovečkinovi a Kozlovovi.

Tampa Bay zatím hraje velmi jednoduše. Před vlastními diváky nedává soupeřům šanci, zatímco venku přes velkou snahu neboduje. Daří se všem čtyřem klíčovým útočníkům, i když Richards je příliš často na ledě také v momentě, kdy tým inkasuje. První trefu po návratu do této ligy má za sebou i Hlaváč. Nejvytíženějším hráčem Tampy je obránce Kuba, který je i platným mužem přesilovkové formace. Naopak si dosud nezahrál klíčový obránce z minulých let Boyle, který by se měl vrátit do zápasového rytmu tento týden. Z absentujících útočníků má nejblíže k návratu do hry Craig.Ve všech utkáních chytal od začátku brankář Holmqvist, ale jednou byl již střídán a jeho čísla rozhodně nevypadají úplně přesvědčivě. Očekává se tudíž, že Denis dostane v nadcházejícím dvojzápase šanci.

Utkání soupeřů z jihovýchodní divize má podle bookmakerů bwin favorita v  domácím klubu. Na střelecky strádající Washington si u nich lze vsadit v kursu 2,25 . Hosté ale do hlavního města v minulých sezónách nejezdili jako odevzdaný soupeř. Bodovali zde v osmi z posledních jedenácti utkání. Na první venkovní výhru Tampy v této sezóně je dnes vypsán kurs 2,5 .

Reklama