Hlavní obsah

Berdycha čeká nepříjemný Lopez

Na probíhajícím turnaji v Basileji nechybí třináctý hráč světa Tomáš Berdych. Do bojů na zdejších dvorcích vstoupí s Felicianem Lopezem, který hraje v poslední době dobrý tenis.

Článek

S tímto Španělem se rodák z Valašského Meziříčí střetl doposud třikrát; nejdříve před třemi lety prohrál, ale loni na Roland Garros porážku Lopezovi vrátil. Poslední vzájemný zápas se datuje do letošního roku, kdy český tenista prohrál s tímto soupeřem ve Stuttgartu.

Přesto Tomáš Berdych letos zažívá vůbec nejlepší rok své dosavadní kariéry. Na žebříčku ATP totiž poprvé v historii postoupil mezi Top 10, když v srpnu byl dokonce devátým hráčem světa. K tomuto úspěchu mu pomohly pravidelné účasti v závěrech turnajů. Přemožitele dokonce nenašel na trávě v německém Halle, kde si ve finále poradil s Marcosem Baghdatisem. Semifinálovou účastí okořenil podniky v Mnichově, Monte Carlu, Bangkoku a před třemi týdny také Tokyu, kde byl krátký až na Richarda Gasqueta.

Mezi nejlepší osmičkou nechyběl v Římě, Sydney a Wimbledonu. Této mety zdaleka nedosáhl minulý týden na turnaji Série Masters v Madridu, jelikož prohrál ve druhém kole s pozdějším vítězem Davidem Nalbandianem. Chuť by si tak jistě chtěl spravit momentálně v Basileji, ale hned na úvod ho nečeká jednoduchý soupeř.

Tím bude Feliciano Lopez, který je v tuto chvíli 36. tenistou světa. 26letý Španěl nevstoupil do letošní sezony vůbec dobře a ještě v červnu byl v žebříčku ATP na 84. místě. Následně ale uspěl ve Stuttgartu, kde si připsal zmiňované vítězství s Berdychem a nakonec prohrál až v semifinále s Rafaelem Nadalem.

Poté měl opět výpadek, ale ve Flushing Meadows už hrál ve skvělé formě, díky čemuž došel do čtvrtfinále, v němž dokázal obrat o jeden set Rogera Federera. Mezi nejlepší osmičkou nechyběl před třemi týdny v Tokyu, následně ve Vídni a překvapivě ani minulý týden v Madridu, kde mu stopku vystavila stejně jako na US Open světová jednička.

Myslíte si, že dnes Berdych potvrdí své postavení v žebříčku ATP. Pak využijte sázky na českého tenistu, kterého bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 1.42. Feliciano Lopez je nepříjemný hráč a jak bylo zmíněno, v poslední době má velmi dobrou formu. Dnes tak není rozhodně bez šance. U bwin si na Španěla vsadíte s kursem 2.45.

Reklama