Hlavní obsah

Chelsea přivítá oslabené Schalke

Po dvou vítězstvích v Premir league to vypadá, že se Chelsea vrátila zpět do své staré známé formy, což dnes může potvrdit v Lize mistrů. Ve třetím kole milionářské soutěže přivítá na Stamford Bridge Schalke 04.

Článek

Londýnská Chelsea nevstoupila do nové sezony dobře, když její krizi podtrhla domácí remíza v Lize mistrů s Rosengborgem Trondheim a následný odchod trenéra José Mourinha. Otěže Blues převzal bývalý trenér izraelské reprezentace Avram Grant, který sice nezažíval nejlepší úvod svého působení, ale vše se k dobrému obrátilo. Momentálně jeho svěřenci táhnou sérii tří vítězství v řadě, když kromě dvou tříbodových zisků v domácí soutěži vyhráli také na hřišti Valencie. „Jsme zápas od zápasu lepší. Když dostaneme nějaký čas, budeme hrát navíc i atraktivnější fotbal,“ konstatoval kouč Grant po posledním utkání v Middlesbrough.

Dnes čeká Chelsea další zápas Ligy mistrů, v němž změří síly s druhým nejlepším celkem loňského ročníku bundesligy. Stejně jako o víkendu dnes nemůže Grant využít služeb dvou pilířů obranné řady Johna Terryho a Ashleyho Cola. Fit je naopak jiný bek - Wayne Bridge, na hřišti se objeví i kanonýr Didier Drogba.

Jak už bylo zmíněno, Chelsea se dnes postaví Schalke 04, které letos navazuje na svou tradiční hru s kvalitní defenzívou. Díky tomu prohrálo v probíhající sezoně bundesligy pouze jednou a se 17. body je aktuálně pátým celkem tabulky. Druhou letošní porážku si svěřenci Mirko Slomky připsali v Lize mistrů, když v úvodním zápase podlehli doma Valencii. Chuť si však mužstvo z Gelsenkirchenu spravilo následně v Trondheimu, kde vyhrálo 2:0.

Dnes to však Schalke nebude mít pravděpodobně tak jednoduché. Nejen, že na druhé straně hřiště bude stát Chelsea, ale také nenastoupí zdaleka kompletní, když trenér Slomka byl rád, že mohl nominovat celých 17 hráčů. Mezi zraněnými jsou například Halil Altintop, Mladen Krstajic nebo Christian Pander. Šanci by měli dostat hned tři úplní mladíci.

I proto vstoupí do zápasu v roli favorita domácí. Na vítězství svěřenců Avrama Granta vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.50. Myslíte si, že Schalke neodjede ze Stamford Bridge s prázdnou, pak si na to vsaďte - kurs na neprohru je 2.30. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama