Hlavní obsah

Brémy hrají o jednu z posledních nadějí

Zajímavý souboj dnes slibuje utkání skupiny C Ligy mistrů mezi Werderem Brémy a římským Laziem. Domácí prohráli oba úvodní zápasy a dnes by tak nutně potřebovali zabodovat naplno.

Článek

Brémy zažívají letos prozatím takovou zvláštní sezonu, na každý bod se totiž hodně nadřou a lehkost z minulých let bezesporu postrádají. Přesto se drží na druhé příčce bundesligy, i když už utrpěly dva velké debakly (Bayern 0:4 a Dortmund 0:3). O uplynulém víkendu však přestříleli svěřenci Thomase Schaafa v poměru 3:2 Herthu Berlín, čímž prodloužili svou vítěznou sérii na tři utkání.

Počítat ale do ní nemůžeme Ligu mistrů, v níž Werder nejdříve prohrál s Realem Madrid a následně i překvapivě doma s Olympiakosem Pireus. Brémy tak mají co napravovat, když dnes zároveň hrají o jednu z posledních nadějí. „Jestliže dnes nevyhrajeme, pak budeme k postupu potřebovat mimořádné výsledky v dalších zápasech,“ konstatoval sportovní ředitel Klaus Allofs. Vážný otazník startu visí u domácích nad duem Hugo Almeida - Clemens Fritz.

Lazio Řím skončilo sice v loňském ročníku Série A na bronzové příčce, ale letos na tento úspěch moc nenavazuje. Po osmi kolech je totiž s deseti body až na třinácté příčce tabulky, když vyhrálo prozatím pouze dvakrát. Jedno z vítězství si však svěřenci Delia Rossiho připsali o uplynulém víkendu, kdy Goran Pandev rozhodl jedinou branku utkání o zisku tří bodů na hřišti Livorna.

Bez vítězství je Lazio prozatím v Lize mistrů, kde remizovalo s Olympiakosem i Realem Madrid. S Řeky však hrálo venku a bezpochyby to má prozatím lépe rozjeté než Brémy. Dnešní duel ale může situaci změnit, což Italové nechtějí rozhodně dopustit. Pomoci by k tomu měl už klíčový záložník Stefano Mauri, který se do sestavy vrací po dlouhodobém zranění, přesto nebude Lazio bez absencí, ba naopak. Mimo hru jsou Siviglia, Moreover, Cristian, Ledesma, Cribari a Diakite. „Ale doufám, že mí hráči z lavičky předvedou stejný výkon jako v Livornu,“ řekl kouč Rossi.

V roli favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Thomase Schaafa vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.70. Myslíte si, že Lazio ve slepované sestavě získá alespoň bod, pak si vsaďte s kursem 1.94. K utkání budou světovou jedničkou v kursovém sázení samozřejmě nabízeny i live sázky.

Reklama