Hlavní obsah

Milán přivítá lídra skupiny

Hodně rozpačitý dojem po sobě letos zatím zanechává AC Milán. Vítězi loňského ročníku Ligy mistrů se nedaří v domácí soutěži a ani v evropské soutěži zatím příliš nepřesvědčuje. Dnes se to pokusí změnit v souboji se Šachťorem Doněck.

Článek

Z loňské sezony museli mít fanoušci AC rozporuplný pocit. Jejich tým se znovu stal nejlepším klubem Evropy, když ve finále Ligy mistrů dokázal porazit Liverpool 2:1. V Serii A ale tým trenéra Ancelottiho mohl jen sledovat vítězné tažení svého městského rivala za titulem. Letos to tým trenéra Ancelottiho chtěl změnit a už bez penalizace v italské lize uspět v obou soutěžích, ovšem ani v jedné zatím příliš přesvědčivý není. V prvních šesti kolech v Serii A dokázal jen jedinkrát zvítězit a začal tak výrazně ztrácet na čelo tabulky. V předminulém kole se zablýskalo na lepší časy, ze hřiště římského Lazia si totiž Ancelottiho svěřenci přivezli vysokou výhru 5:1. Místo aby na ní navázali domácím vítězstvím nad slabým Empoli, prohráli na San Siru 0:1 a jejich ztráta na Inter už je 10 bodů. V Lize mistrů sice v prvním utkání AC naplno bodovalo, když doma "povinně" porazilo Benfiku Lisabon 2:1, v dalším zápase na hřišti Celtiku ale stejným poměrem prohrálo a v tabulce skupiny D je nyní až třetí. A aby toho nebylo málo, trenér Ancelotti začíná mít problémy se sestavou. Zřejmě největší ztrátou by dnes byla absence Brazilce Kakáa, který se ze dvou reprezentačních startů vrátil se zraněným kolenem. "Momentálně nad ním visí velký otazník," prohlásil včera Ancelotti. "Od té doby, co se vrátil, ho nechávám odpočívat. Zbývá ale ještě den, uvidíme, jestli bude v pořádku, nebo ne." Už bez otazníků bude proti Doněcku chybět potrestaný brankář Dida, kterého nahraní Zeljko Kalac, a také český obránce Marek Jankulovski, který musí na operaci a mimo hru bude dva měsíce.

To jen hraje do karet Šachťoru Doněck, který má v Lize mistrů našlápnuto k postupu ze základní skupiny. Trenéra Lucescu si zatím na rozdíl od svého milánského kolegy nemusí lámat hlavu s tím, jak zvládat dvě soutěže najednou. V ukrajinské lize totiž válcuje jednoho soupeře za druhým a těsně před polovinou sezony vede tabulku s vynikající bilancí 11-1-1. Žádný z tamních týmů mu nedokáže konkurovat v obraně ani v útoku a to, že to není náhoda, dokazuje Šachťor i v milionářské soutěži. Úvodní výhra 2:0 nad Celtikem na vlastním hřišti možná není tak překvapivá, poté ale Doněck naplno bodoval i v Lisabonu, kde zvítězil 1:0. Se skóre 3-0 tak nyní vede tabulku a kdyby další tři body získal i dnes na San Siru, mohly by na Ukrajině pomalu propuknout postupové oslavy. To je ovšem velmi nesnadný cíl, což moc dobře ví i trenér hostů. "Těžko mohu říci, že jsme přesvědčeni, že tam zvítězíme. Milán jen výjimečně prohrává na San Siru dva zápasy za sebou, byl bych radši, kdybychom hráli s Milánem poté, co porazili Lazio," řekl před utkáním Lucescu. "Doteď jsme si vedli dobře a musíme dokázat, že to nebyla náhoda. Až budeme odcházet do šaten, chceme si zasloužit potlesk," dodal.

Šachťor by dnes samozřejmě bral i remízu, ale podle bookmakerů na ni dosáhne jen těžko. Papírovým favoritem je totiž domácí AC, na které společnost bwin vypsala kurs 1.40. Myslíte si, že si Šachťor potlesk opravdu vyslouží tím, že dokáže bodovat? Potom si vsaďte na jeho neprohru v kursu 2.57. A pokud se pořád nemůžete rozhodnout, počkejte si do úvodního hvizdu a potom teprve začněte sázet live!

Reklama